null Fejér megye - 46. számú vizsgálat-Kabóka Lovas és Sport Tábor

Fejér megye - 46. számú vizsgálat-Kabóka Lovas és Sport Tábor

Fejér megye - 46.számú vizsgálat-Kabóka Lovas és Sport Tábor

46. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Kabóka Lovas és Sport Tábor (8130 Enying, Tóth Árpád utca 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Fokhagymakrém leves, Sonkával töltött pulykamell krumplipürével

 

Mintavétel ideje: 2016.08.02.

Napi adag: 51 adag/ebéd

Főzőkonyha: Nyikos Család Kft.

(8130 Enying, Kossuth utca 40.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrém leves (2,5-3 dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Opálos, egynemű, sárgásfehér színű, sűrűn folyó lé, tetején gyöngyöző zsiradék cseppek. Kissé egyenetlenül aprított zöldfűszer darabok, sárgarépa darabok. Tetszetős megjelenés.

Állomány:

Megfelelően sűrűn folyó, csomós, kissé lisztes.

Illat:

Jellegének megfelelően fokhagyma illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, jellegének megfelelő, kissé ételízesítő ízű. Idegen íztől mentes.

 

Sonkával töltött pulykamell krumplipürével (25 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

7x4 cm-es henger alakú panírozott pulykamell. Rózsaszínű sonkarétegekkel és olvadt sajttal töltve. A panír egyenletes, helyenként elválik a hústól. Krumplipürében kisebb krumpli darabok láthatók, csomómentes,sárga színű, felülete zsiradéktól mentes.

Állomány:

A hús megfelelően átsült, rugalmasan puha. A sajt enyhén nyúlós. A sonka a termékre jellemző.  A krumplipüré puha, benne számos krumpli darab érezhető, kissé vizes.

Illat:

A hús esetében jellegzetes, de a sütőzsiradék illata érezhető. A krumplipüré, jellegzetes, régi krumplira jellemző illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A pulykamell kellemes, füstölt ízű, a sonka és a sajt íze dominál.  A krumplipüré nem harmonikus ízű, kissé savanykás és régi krumplira emlékeztető.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Fokhagymakrém leves

Fokhagyma

Vöröshagyma

Bors

Tejföl

Liszt

Rama margarin

Sonkával-sajttal töltött pulykamell

Pulykamell

Szeletelt Gépsonka

Ammerlander trappista

Zsemlemorzsa

Tojás

Liszt

Étolaj

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >