Fejér megye - 46. számú vizsgálat-Kabóka Lovas és Sport Tábor
Fejér megye - 46.számú vizsgálat-Kabóka Lovas és Sport Tábor
46. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kabóka Lovas és Sport Tábor (8130 Enying, Tóth Árpád utca 2.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.08.02. Napi adag: 51 adag/ebéd Főzőkonyha: Nyikos Család Kft. (8130 Enying, Kossuth utca 40.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Fokhagymakrém leves (2,5-3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Opálos, egynemű, sárgásfehér színű, sűrűn folyó lé, tetején gyöngyöző zsiradék cseppek. Kissé egyenetlenül aprított zöldfűszer darabok, sárgarépa darabok. Tetszetős megjelenés. |
Állomány: |
Megfelelően sűrűn folyó, csomós, kissé lisztes. |
Illat: |
Jellegének megfelelően fokhagyma illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellemes, jellegének megfelelő, kissé ételízesítő ízű. Idegen íztől mentes. |
Sonkával töltött pulykamell krumplipürével (25 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
7x4 cm-es henger alakú panírozott pulykamell. Rózsaszínű sonkarétegekkel és olvadt sajttal töltve. A panír egyenletes, helyenként elválik a hústól. Krumplipürében kisebb krumpli darabok láthatók, csomómentes,sárga színű, felülete zsiradéktól mentes. |
Állomány: |
A hús megfelelően átsült, rugalmasan puha. A sajt enyhén nyúlós. A sonka a termékre jellemző. A krumplipüré puha, benne számos krumpli darab érezhető, kissé vizes. |
Illat: |
A hús esetében jellegzetes, de a sütőzsiradék illata érezhető. A krumplipüré, jellegzetes, régi krumplira jellemző illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A pulykamell kellemes, füstölt ízű, a sonka és a sajt íze dominál. A krumplipüré nem harmonikus ízű, kissé savanykás és régi krumplira emlékeztető. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Fokhagymakrém leves Fokhagyma Vöröshagyma Só Bors Tejföl Liszt Rama margarin Sonkával-sajttal töltött pulykamell Pulykamell Szeletelt Gépsonka Ammerlander trappista Só Zsemlemorzsa Tojás Liszt Étolaj
|