null Fejér megye - 45. számú vizsgálat-Tóvárosi Óvoda Tálalókonyha

Fejér megye - 45.számú vizsgálat-Tóvárosi Óvoda Tálalókonyha

Fejér megye - 45. számú vizsgálat - Tóvárosi Óvoda Tálalókonyha

45. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Tóvárosi Óvoda Tálalókonyha (8000 Székesfehérvár, Tóvárosi lakónegyed 70.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldségkrém leves pirított maggal, Milánói makaróni+sajt

 

Mintavétel ideje: 2016.07.20.

Napi adag: 57 adag/ebéd

Főzőkonyha: SODEXO Mo. Kft.

5021. Nemes Nagy Ágnes Diákétterem

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldségkrém leves pirított maggal (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sárgásbarna színű, opálos egynemű. Tetején apró zsiradékcseppek és zöldfűszer darabok láthatóak. Megfelelően, jól pürésített, homogén. Levesbetétként világosszürke színű, ép egész szemű láthatóan nem pirított napraforgó magot tartalmaz.

Állomány:

Megfelelően sűrűn folyó egynemű, homogén. A levesbetét kellően ropogós, nem ázott.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges-ételízesítős illatú, harmonikus. A levesbetét avas szagú.

Íz:

Jellegzetes, megfelelően sós, fűszerezett, zöldséges-ételízesítős ízű. A levesbetét avas ízű.

Milánói makaróni+sajt (15 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Makaróni tészta nem azonos méretűre tördelve, egyes szálak szétnyíltak. A szósz egyenletesen beborítja a tésztát, mennyisége a tésztához képest kevés. Tetején sárgás-fehér színű reszelt sajt, amely csomókban összeáll és enyhén olvadt.

Állomány:

A tészta rugalmas, jól átfőtt. A szószt felszívta a tészta. A szószban lévő hústermék elhanyagolható mennyiségű, puha pépes. A sajt puha, nyúlós, összetapadt.

Illat:

Jellegzetes, harmonikus paradicsomos-fűszeres- sajtos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus, paradicsomos-fűszeres, megfelelően sós. A hústermék íze nem érezhető. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldségkrém leves pirított maggal

Olaj

Sárgarépa kocka (mirelit)

Zöldborsó (mirelit)

Zeller kocka (mirelit)

Vöröshagyma kocka (mirelit)

Őrölt szerecsendió

Tej 1,5%

Kukorica liszt

Napraforgómag

Zöldségleves fűszerkeverék

Milánói makaróni

Kristálycukor

Száraz tészta

Vöröshagyma kocka (mirelit)

Paradicsompüré

Babérlevél

Őrölt bors

Morzsolt oregánó

Bazsalikom

Olaj

Trappista sajt 40%

Sonka szalámi

Baromfi párizsi

Ketchup

Gomba (mirelit)

Füstölthús ízű alap

Víz

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >