null Fejér megye - 42.számú vizsgálat - Napsugár Óvoda

Fejér megye - 42.számú vizsgálat - Napsugár Óvoda

Fejér megye - 42.számú vizsgálat - Napsugár Óvoda

42. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

 

Napsugár Óvoda (8060 Mór, Cserhát utca 35.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldborsóleves, Paprikás burgonya virslivel,

Félbarna kenyér, Uborka, Piros pöttyös túrórudi

 

Mintavétel ideje: 2016.04.19.

Napi adag: 130 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pitypang Óvoda Bázis konyha

(8060 Mór, Erzsébet tér 13.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (2dl/adag)

 

Külső megjelenés:

A leves nem áttetsző, opálos kissé fakó színű a felszínén zsiradékcseppek kellő mennyiségben úsznak, melyek fűszerpaprikától narancssárgára színezettek. A levesben zöldborsó, sárgarépa, petrezselyemgyökér nagy mennyiségben található. A sárgarépa változatos méretű szeletekre aprított, láthatóan nem mirelit. Levesbetétet nem tartalmaz.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű. A zöldségek puhára főttek, a zöldborsó szétfőtt.

Illat:

Jellegzetesen borsó illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes ízű, megfelelően fűszerezett. A zöldségek íze dominál a borsó édeskés íze gyengébben érezhető.

 

Paprikás burgonya virslivel (20dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Kissé sok alaplé, a burgonya egyenetlen nagyságúra szabálytalan formájúra szeletelt jórészt szétfőtt. A benne lévő virsli karikára vágott virsli is túlfőtt. Megfelelően paprikázott, borsozott. A bors nagyobb szemcsékben látható.

Állomány:

Az alaplé sűrű pépes jellegű, a burgonya egy része nagy darabokban látható. A virsli külső része roppanós a belső rész széteső. A virsli szeletek nem mindegyike ép.

Illat:

Jellegzetesen paprikás burgonya illatú, amelyben a rántás illata dominál.

Íz:

Kissé sós, paprikás ízű, a burgonya nem harmonikus, nem tiszta ízű. A virsli semleges. Összességében jellegtelen.

 

Félbarna kenyér (8dkg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 1 cm vastagságú tenyérnyi nagyságú ovális formájú szelet.

Állomány:

Bélzete átsült, egyenletesen lazított, rugalmas, tört fehér színű. Héj egységes világos barna színű. A héja megfelelő vastagságú.

Illat:

Jellegzetesen kenyér illatú, enyhén érződött rajta a több órás tárolás.

Íz:

Megfelelően sós, kenyér ízű. Idegen íztől mentes.

 

Uborka (1db/adag)

 

Külső megjelenés:

1 db egész uborka kb. 5-8 cm méretű kicsi szár résszel. A héja fakózöld színű, az uborka belseje világoszöld, üreges.

Állomány:

Kissé kemény, harsogóan ropogós.

Illat:

Erőteljesen ecetes a kapor illat is jól érezhető.

Íz:

Intenzíven savanyú és sós.

 

Piros pöttyös túrórudi (1db/adag)

 

Külső megjelenés:

1 db eredeti gyári csomagolású Túró Rudi. Kakaós étbevonóval mártott rúd. A bevonat egyenletes fényes, ép.

Állomány:

Egyenletesen krémes, lágy belső. Lágy homogén túró. A külső bevonó roppanós állagú.

Illat:

Jól érződik az étbevonó, a túró és a vanília illata.

Íz:

Kellemes, harmonikus, enyhén édes kakaós túrós ízű.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldborsóleves

Őrölt Bors

Delikát

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Gyökér

Liszt

Étolaj

Petrezselyemzöld

Sárgarépa

Vöröshagyma

Zöldborsó (mirelit)

Paprikás burgonya virslivel

 

Bors, törött

Burgonya

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Köménymag

Lecsó (konzerv)

Étolaj

Virsli

Vöröshagyma

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >