null Fejér megye - 41.számú vizsgálat - Szent Margit Általános Iskola-Szent LászlóTagiskola

Fejér megye-41.számú vizsgálat-Szent Margit Általános Iskola-Szent LászlóTagiskola

Fejér megye - 41.számú vizsgálat - Szent Margit Általános Iskola - Szent LászlóTagiskola

41. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Szent Margit Általános Iskola-Szent LászlóTagiskola (2060 Bicske, Prohászka út 3.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldbab főzelék, Sertés pörkölt, Kakaós és túrós palacsinta

 

Mintavétel ideje: 2016.04.20.

Napi adag: 157 adag/ebéd

Főzőkonyha: Nebuló Plusz Kft. Bázis Konyha (Tatabánya, Ságvári út 4.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldbab főzelék (2,5dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Fakó, sápadt színű, enyhén paprikás híg lében, egyenetlen méretűre vágott sárgás színű zöldbab darabok, melyek aránya léhez képest kevés. A tetején apró fehér pehelyszerű kicsapódás látható.

Állomány:

A lé híg, nem kellően sűrű. Homogén, csomómentes. A zöldbab megfelelően megfőtt, egy-két fás darabot tartalmaz.

Illat:

Semleges. alig érezhetően savanykás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegtelen, kissé savanykás, tejfölös.

 

Sertés pörkölt (1,5dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Barnás-pirosas színű pörkölt alap, egyenetlen darabokra vágott mócsingos hússal. A pörkölt alapban, hagyma darabok, paradicsom valamint paprikahéj is található. A lé felületén narancsos-piros zsiradék kevés mennyiségben valamint nagyobb borsszemcsék láthatóak.

Állomány:

A pörkölt alap híg nem kellően sűrű. A húskockák megfelelően megfőttek, puhák.

Illat:

Kissé semleges, jellegtelen, inkább lecsós-savanykás-köményes illat érezhető.

Íz:

Nem a pörköltre jellemző, kissé jellegtelen inkább a lecsós gulyásos íz dominál.

 

 

Palacsinta (kakaós és túrós) (2db/adag)

Külső megjelenés:

2 db háromszög alakúra hajtott. Egyenletesen sült, vékony tésztájú palacsinta, szélén arany barnára sült. A tölteléket a palacsinta teljes mértékben fedi- nem látható.

Állomány:

Tészta jól átsült, rugalmas.

Túró töltelék: a palacsinta vékony rétegben töltött, a krém kellően sűrű, krémes, néhol a túró rögök érezhetőek.

Kakaó töltelék: vizes jellegű, folyós.

Illat:

Túrós: enyhén édes, vaníliás illatú.

Kakaós: jellegtelen, inkább édes illat dominál.

Idegen szagtól mentes.

Íz:

Túrós: enyhén édes, vaníliás.

Kakaós: jellegtelen, inkább édes a kakaó íze kevésbé érezhető.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldbab főzelék

Zöldbab

Liszt

Étolaj

Jódozott só

Kristálycukor

Tejföl

Ecet

Fűszerpaprika

Fokhagyma

Sertés pörkölt

Sertés comb

Jódozott só

Vöröshagyma

Lecsó

Fűszerpaprika

Köménymag

Túrós és kakaós palacsinta

Liszt

Étolaj

Jódozott só

Tojás

Tej

Porcukor

Kakaópor

Túró


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >