null Élelmiszerbiztonsági jótanácsok a karácsonyi készülődéshez

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok a karácsonyi készülődéshez

2012. december 20, csütörtök

A Karácsonyi ünnepek egyik elengedhetetlen és örömteli velejárója a bőséges családi ebéd, vacsora, amely azonban könnyen balul sülhet el. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb kiadványaiban az előkészületekhez és az otthoni sütés-főzéshez egyaránt praktikus tanácsokkal szolgál.

Az ünnepi étkezésre való felkészülés során nem lehetünk eléggé óvatosak. Fontos, hogy csak megbízható helyen vásároljunk, ügyeljünk a csomagolásra és alaposan ellenőrizzük magát a terméket is.

A sütés-főzés során többek között figyelnünk kell arra, hogy tiszta környezetben, eszközökkel dolgozzunk, az alapanyagokat elkülönítve tároljuk, az ünnepi ételt alaposan süssük át, majd a maradékot hűtve tároljuk.

További hasznos tanácsok olvashatók a NÉBIH lakossági tájékoztató kiadványaiban, amelyek megtekinthetők és letölthetők a hivatal honlapjáról.

 

Letölthető anyagok

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok karácsonyi bevásárláshoz

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok karácsonyi sütés-főzéshez

 


Friss hírek

2025. február 18, kedd

A Bizottság betiltotta a biszfenol-A használatát az élelmiszerekkel érintkező anyagokban

A Bizottság 2024. december 19-én elfogadta a biszfenol-A (BPA) élelmiszerekkel érintkező anyagokban való felhasználásának tilalmát. A korlátozás a BPA potenciálisan káros egészségügyi hatásai miatt lépett életbe.

Tovább >

2025. január 31, péntek

Közlemény elveszett „fehér könyvekről" (2025.01.31.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >