Élelmiszerbiztonsági jótanácsok a karácsonyi készülődéshez
A Karácsonyi ünnepek egyik elengedhetetlen és örömteli velejárója a bőséges családi ebéd, vacsora, amely azonban könnyen balul sülhet el. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb kiadványaiban az előkészületekhez és az otthoni sütés-főzéshez egyaránt praktikus tanácsokkal szolgál.
Az ünnepi étkezésre való felkészülés során nem lehetünk eléggé óvatosak. Fontos, hogy csak megbízható helyen vásároljunk, ügyeljünk a csomagolásra és alaposan ellenőrizzük magát a terméket is.
A sütés-főzés során többek között figyelnünk kell arra, hogy tiszta környezetben, eszközökkel dolgozzunk, az alapanyagokat elkülönítve tároljuk, az ünnepi ételt alaposan süssük át, majd a maradékot hűtve tároljuk.
További hasznos tanácsok olvashatók a NÉBIH lakossági tájékoztató kiadványaiban, amelyek megtekinthetők és letölthetők a hivatal honlapjáról.
Letölthető anyagok |
---|