null Csongrád megye - 52. számú vizsgálat - Szentháromság Téri Tálalókonyha

Csongrád megye - 52. számú vizsgálat - Szentháromság Téri Tálalókonyha

Csongrád megye - 52. számú vizsgálat - Szentháromság Téri Tálalókonyha

52. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Szentháromság Téri Tálalókonyha
(6640 Csongrád, Szentháromság tér 10.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,9 pont

 

 

Menü: Vegyes gyümölcsleves; Natúr csirkemell, párolt bébirépa, párolt bulgur

 

A fotó technikai okok miatt sérült.

 

Mintavétel ideje: 2018. szeptember 12.

Mintavételi alap: 300 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

Főzőkonyha:
GESZ Főzőkonyha
(6640 Csongrád, Dob u. 4-8.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Vegyes gyümölcsleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Élénk mályvaszínű alaplében változó méretűre darabolt gyümölcsök, beazonosíthatóan sárgásfehér almadarabok, szamócadarabok, sárga színű őszibarackdarabok, vöröses meggyszemek találhatók megfelelő és arányos mennyiségben. A gyümölcsök egy része szétfőtt, így több gyümölcsfoszlányt tartalmaz.
Állomány: Gyümölcslevesre jellemző sűrűségű, homogén, a sűrítésből származó, tejtermékre utaló fehér szemcsék is láthatóak.  A gyümölcsök egy része, fajtáról függően (pl: szamóca), szétfőtt, málló.
Illat: Jellegzetes, édeskés-savanykás, a gyümölcsök illata közül a meggy illata dominál.  Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes gyümölcsösös, kevésbé édes, inkább savanykás, a gyümölcsök íze harmonikusan érződik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natúr csirkemell, párolt bébirépa, párolt bulgur (80+100+100 dkg/adag)

Külső megjelenés: A köretként tálalt bulgur drappos színű, sötétebb csíkkal húzott, ép szemű, pergős, matt felületű, a bébirépa jellemző méretű (2 -3,5 cm), narancsos színű, héjától nem megfelelően megtisztított.  A jellemző formájú, 7cm hosszú, 3 cm széles, 1,5 cm vastag, fűszerszemcsékkel tarkított felületű hússzelet barnás, egyenletes színű, pirult felületű.
Állomány: A bulgur egyenletesen és jól átfőtt, könnyen rágható, nyelhető, nem fojtós, pergős. A bébirépa puha, néhány szem kissé szivacsos. A hús puha, átsült, omlós, jól rágható.
Illat: A bulgur semleges, főtt gabona illata, a sárgarépa édeskés és hús fűszeres illata jól harmonizál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A bulgur semleges, főtt gabona íze, a sárgarépa édeskés íze és a hús fűszeres, kissé sósabb íze jól harmonizál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Vegyes gyümölcsleves (281 adag)
Tejszín 2,81 liter
Kristálycukor 2,81 kg
Vaniliás cukor 0,28 kg
Só 0,05 kg
Alma 3,12 kg
Körte 1,69 kg
Szamóca (mirelit) 4,49 kg
Cseresznye (mirelit) 1,69 kg
Meggy (mirelit) 5,62 kg
Rebarbara 1,41 kg
Erdei-mix (mirelit) 2,81 kg
Őszibarack befőtt 5,62 kg

 

Natúr csirkemell (292 adag)
Csirkemell filé 36,5 kg
Olaj 1,46 liter
Só 0,15 kg


Párolt bébirépa (146 adag)
Margarin (20% zsírtartalmú) 0,44 kg
Só 0,07 kg
Bébiráépa 29,3 kg

 

Párolt bulgur (144 adag)
Bulgur 14,44 kg
Só 0,03 kg

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >