null Csongrád megye – 45. számú vizsgálat – Tálalókonyha HTKT Egyesített Bölcsődei Intézet Hóvirág utcai Bölcsőde

Csongrád megye – 45. számú vizsgálat – Tálalókonyha HTKT Egyesített Bölcsődei Intézet Hóvirág utcai Bölcsőde

Csongrád megye – 45. számú vizsgálat – Tálalókonyha HTKT Egyesített Bölcsődei Intézet Hóvirág utcai Bölcsőde

45. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Tálalókonyha HTKT Egyesített Bölcsődei Intézet Hóvirág utcai Bölcsőde
(6800 Hódmezővásárhely, Hóvirág u. 7.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 10,1 pont

 

 

Menü: Tárkonyos csirkeraguleves, Almás kocka


 

 

Mintavétel ideje: 2017. augusztus 23.

Mintavételi alap : 136 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: bölcsődés

Főzőkonyha: Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt.
9. számú telephelye (6800 Hódmezővásárhely, Erzsébeti út 7.)
 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tárkonyos csirkeraguleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű, tejterméktől színezett opálos alap lében megfelelő és arányos mennyiségben látható különböző, apró méretűre darabolt narancsos sárgarépa, piros pritaminpaprika és tört fehér zellerkocka. A zöldségek mellett közel azonos, apró méretűre kockázott, jól tisztított húsdarabok találhatók, tetején megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp gyöngyözik. A leves feketebors szemcséket és zöld fűszerdarabokat tartalmaz. A levesbetét tört fehér színű rizstészta.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, az összetevők egyenletesen és jól átfőttek, puhák, jól rághatók.
Illat: Jellegzetes, telt, harmonikus, karakteres-aromás, tárkonyos  illatú. Idegen illattól mentes.
Íz: Jellegzetes, tárkonyos-savanykás, a zöldségek és a hús íze harmonikusan érezhető. A vizsgált ételt fogyasztó korosztály számára erősen fűszerezett. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almáskocka ( 12 dkg /adag)

Külső megjelenés: Egymásra rétegzett kifli karikákon almaszeletek és diós szórat van egymásra rétegezve. A felső réteg kifli karikára tojásfehérjehabot sütöttek, ami erősen megégett. Az egyik adag ételben belesütött hajszálat találtunk. Az étel undort keltő, égett, idegen anyagot tartalmaz, ezért közétkeztetésben nem felszolgálhatónak minősítettük. Az érzékszervi bírálatot a tapasztalt kizáró tulajdonságok miatt befejeztük a külső tulajdonság bírálata után.
Állomány: Az étel fogyasztásra alkalmatlan.
Illat: Az étel fogyasztásra alkalmatlan.
Íz: Az étel fogyasztásra alkalmatlan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra vonatkoztatva :

Nem érkezett pontos adat.




 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >