null Csongrád megye-41.számú vizsgálat-Alsóvárosi Általános Iskola Tálalókonyha -Szeged

Csongrád megye-41.számú vizsgálat-Alsóvárosi Általános Iskola Tálalókonyha -Szeged

Csongrád megye-41.számú vizsgálat-Alsóvárosi Általános Iskola Tálalókonyha -Szeged

41. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Alsóvárosi Általános Iskola Tálalókonyha (6725 Szeged, Dobó utca 42.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Erdélyi Csorbaleves, Szezámos halfilé,

petrezselymes burgonya, joghurtos öntet

 

Mintavétel ideje: 2017.03.30.

Napi adag: 3870 adag/ebéd

Főzőkonyha: SULI-HOST Kft.

(6724 Szeged, Kenyérgyári út 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Erdélyi Csorbaleves (2,5 dl /adag)

Külső megjelenés:

Barnáspiros színű opálos lében barnás rózsaszínű húskockák, szeletelt fehérkáposzta, sárgahüvelyű zöldbabdarabok, kockázott sárgarépa és fehér gyökérzöldségek, valamint 2x2 cm nagyságú burgonyakockák vannak egybefőzve. Apró zöld fűszerszemcsékkel tarkított. Tetején minimális zsiradék látható.

Állomány:

Leve megfelelő sűrűségű, a hús és a burgonya kellően átfőtt, a zöldségek kelleténél puhábbak.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges, illatában a káposzta dominál.

Íz:

Jellegzetes, kellemesen savanykás, harmonikus.

Szezámos halfilé, petrezselymes burgonya, joghurtos öntet (5 dkg + 15 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletes sárga színű, 2x2 cm nagyságúra kockázott, petrezselyemzöldje darabkákkal tarkított burgonya rántott halfilé feltéttel. A halfilé bundája szezámmagokkal tarkított, egyenletesen aranybarnára sütött, egybefüggő. A halfilé alakja jellegzetes, egyik végén elkeskenyedő, 13x8x1-1,5 cm nagyságú, húsa belül fehéres színű. Csontfehér színű, apró kapordarabkákkal tarkított szósszal tálalt.

Állomány:

A burgonya kellően átfőtt, puha. A panír ropogós, kissé zsíros érzetű, a halhús kellően átsült, puha. A szósz sűrűn folyó, sima, csomómentes.

Illat:

A burgonya és hús jellegzetes, kellemes. A szósz savanykás, intenzíven kapros.

Íz:

Jellegzetes, a hal kellően ízesített, a burgonya édeskés, kevésbé sózott, petrezselymes, a szósz intenzíven kapros, savanykás.

                                             

Részletes összetétel/

anyaghányad

Erdélyi csorbaleves

Vöröshagyma

Őrölt bors

Csemege paprika

Lestyán

Savanyú káposzta

Fokhagyma

Sűrített paradicsom

Zöldbab (mirelit)

Zeller kocka (mirelit)

Sárgarépa (mirelit)

Karfiol (mirelit)

Gyökér (mirelit)

Burgonya

Liszt

Olaj

Tejföl

Sertés lapocka

Füstölt szalonna

Szezámos halfilé

Halfilé (pangasius)

Zsemlemorzsa

Őrölt bors

Szezámmag

Liszt

Olaj (sütéshez)

Petrezselymes burgonya

Burgonya

Olaj

Petrezselyemzöld

Őrölt bors

Olaj

Joghurtos öntet

Szárított kapor

Fokhagyma

Natúr joghurt


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >