Csongrád megye-41.számú vizsgálat-Alsóvárosi Általános Iskola Tálalókonyha -Szeged
Csongrád megye-41.számú vizsgálat-Alsóvárosi Általános Iskola Tálalókonyha -Szeged
41. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Alsóvárosi Általános Iskola Tálalókonyha (6725 Szeged, Dobó utca 42.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2017.03.30. Napi adag: 3870 adag/ebéd Főzőkonyha: SULI-HOST Kft. (6724 Szeged, Kenyérgyári út 1.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Erdélyi Csorbaleves (2,5 dl /adag)
Külső megjelenés: |
Barnáspiros színű opálos lében barnás rózsaszínű húskockák, szeletelt fehérkáposzta, sárgahüvelyű zöldbabdarabok, kockázott sárgarépa és fehér gyökérzöldségek, valamint 2x2 cm nagyságú burgonyakockák vannak egybefőzve. Apró zöld fűszerszemcsékkel tarkított. Tetején minimális zsiradék látható. |
Állomány: |
Leve megfelelő sűrűségű, a hús és a burgonya kellően átfőtt, a zöldségek kelleténél puhábbak. |
Illat: |
Jellegzetes, zöldséges, illatában a káposzta dominál. |
Íz: |
Jellegzetes, kellemesen savanykás, harmonikus. |
Szezámos halfilé, petrezselymes burgonya, joghurtos öntet (5 dkg + 15 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Egyenletes sárga színű, 2x2 cm nagyságúra kockázott, petrezselyemzöldje darabkákkal tarkított burgonya rántott halfilé feltéttel. A halfilé bundája szezámmagokkal tarkított, egyenletesen aranybarnára sütött, egybefüggő. A halfilé alakja jellegzetes, egyik végén elkeskenyedő, 13x8x1-1,5 cm nagyságú, húsa belül fehéres színű. Csontfehér színű, apró kapordarabkákkal tarkított szósszal tálalt. |
Állomány: |
A burgonya kellően átfőtt, puha. A panír ropogós, kissé zsíros érzetű, a halhús kellően átsült, puha. A szósz sűrűn folyó, sima, csomómentes. |
Illat: |
A burgonya és hús jellegzetes, kellemes. A szósz savanykás, intenzíven kapros. |
Íz: |
Jellegzetes, a hal kellően ízesített, a burgonya édeskés, kevésbé sózott, petrezselymes, a szósz intenzíven kapros, savanykás. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Erdélyi csorbaleves Vöröshagyma Só Őrölt bors Csemege paprika Lestyán Savanyú káposzta Fokhagyma Sűrített paradicsom Zöldbab (mirelit) Zeller kocka (mirelit) Sárgarépa (mirelit) Karfiol (mirelit) Gyökér (mirelit) Burgonya Liszt Olaj Tejföl Sertés lapocka Füstölt szalonna Szezámos halfilé Halfilé (pangasius) Zsemlemorzsa Őrölt bors Só Szezámmag Liszt Olaj (sütéshez) Petrezselymes burgonya Burgonya Olaj só Petrezselyemzöld Őrölt bors Olaj Joghurtos öntet Szárított kapor Fokhagyma Natúr joghurt |