Csongrád megye-40.számú vizsgálat-Szent István Egyházi Általános Iskola és kollégium -Makó
Csongrád megye-40.számú vizsgálat-Szent István Egyházi Általános Iskola és kollégium -Makó
40. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szent István Egyházi Általános Iskola és kollégium (6900 Makó, Szent István tér 4-6.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2017.03.02. Napi adag: 232 adag/ebéd Főzőkonyha: Szabó Sándor e.v. (6900 Makó, Deák Ferenc út 28/b) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves
Külső megjelenés: |
Sárgás színű lében zöldborsószemek, sárgarépa-darabkák, néhány sárgásdrapp zöldbab, csontfehér masnitészta, fűszerszemcsék és zöldfűszer levéldarabkák láthatók. |
Állomány: |
Leve híganfolyó, enyhén opálos, a zöldségfélék enyhén túlfőttek. A tészta puha, rugalmas. |
Illat: |
Kissé jellegtelen, a tészta érvényesül, idegen szagoktól mentes. |
Íz: |
Gyengébben zöldséges, kevésbé jellegzetes, idegen ízektől mentes. |
Burgonyafőzelék, Sült csirkecomb
Külső megjelenés: |
Világossárga színű, eltérő méretűre darabolt burgonya átható apró sárgarépa- illetve zöldfűszer-darabkákkal tarkított sűrű szószban. Feltéte egy darab bőrös, barnáspirosra sütött, zsiradéktól csillogó felületű csirke felsőcomb. A hús belseje barnás-rózsaszínű. |
Állomány: |
A burgonya jól átfőtt, a szósz sűrű, a hús jól átsült, kellően omlós, rugalmas. |
Illat: |
A főzelék gyengén savanykás, babéros, kellemes, a hús jellegzetes, sült, tiszta. |
Íz: |
Jellegzetes, a hús kellemes, ízletes, a főzelék burgonyás, gyengén savanykás, kellően fűszerezett, a babérlevél érezhető. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Zöldségleves Sertés csont Sárgarépa Gyökér Zellergumó Vöröshagyma Ételízesítő TV paprika Sertés zsír Burgonyafőzelék Burgonya Liszt Tejföl Sertés zsír Ételízesítő Babérlevél Sült csirkecomb Csirkecomb Ételízesítő Olaj |