null Csongrád megye-39.számú vizsgálat-Kiss Bálint Református Általános Iskola Tálalókonyha -Szentes

Csongrád megye-39.számú vizsgálat-Kiss Bálint Református Általános Iskola Tálalókonyha -Szentes

Csongrád megye-39.számú vizsgálat-Kiss Bálint Református Általános Iskola Tálalókonyha -Szentes

39. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Kiss Bálint Református Általános Iskola Tálalókonyha (6000 Szentes, Kossuth tér 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Magyaros gombaleves, Szezámmagos rántott csirkecomb,

Finomfőzelék, Fehér kenyér   

 

Mintavétel ideje: 2017.03.23.

Napi adag: 300 adag/ebéd

Főzőkonyha: Gasztor Szentes Kft.

(6000 Szentes, Nagynövény út 111.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Magyaros gombaleves (3 dl /adag)

Külső megjelenés:

Fűszerszemcsékkel, apró zöldségdarabokkal tarkított enyhén opálos lében sárgarépa-, zöldségkockák, szeletelt gombaszeletek és formátlan galuskák vannak. A lé fűszerpaprikától barnás narancsos színű. Felületén minimális zsiradék látható.

Állomány:

A gomba és a zöldségek kissé túlfőttek, a galuska kellően átfőtt.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges, gomba illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Nagyon sótlan, íztelen, jellegtelen, élvezhetetlen. Idegen íztől mentes.

Szezámmagos rántott csirkecomb, Finomfőzelék (1db+3 dl /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab panírozott csirke felsőcomb aranybarnára sült, szezámmaggal a felületén. A főzelékben sárgarépakockák és zöldborsószemek láthatók sűrű, drapp színű szószban.

Állomány:

A hús kellően átsült, bundája ropogós. A főzelékben a zöldségek kissé túlfőttek, a szósz csomómentes.

Illat:

A hús sült húsra jellemző, jellegzetes. A főzelék édeskés illatú, jellegzetes. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A hús kissé sótlan, fűszertelen, nem harmonikus. A főzelék édeskés, kissé jellegtelen. Idegen íztől mentes.

Fehér kenyér (4-5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Formában sült kenyérből szelt kb. 1 cm vastag kenyér. Aranybarnára sült, héja kissé repedezett.

Állomány:

Közel egyenletesen lazított, alján kissé szalonnás. A bírálat időpontjában kissé szívós állagú.

Illat:

Jellegzetes, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, finom. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Magyaros gombaleves

Csiperke gomba

Petrezselyemgyökér (mirelit)

Sárgarépa (mirelit)

Őrölt bors

Tojás

Liszt

Zellergumó

Petrezselyemzöld

Vöröshagyma

Fűszerpaprika

Olaj

Szezámmagos rántott csirkecomb

Csirkecomb

Zsemlemorzsa

Liszt

Szezámmag

Olaj

Tojás

Finomfőzelék

Zöldborsó (mirelit)

Olaj

Liszt

Kristálycukor

Tej

Petrezselyemzöld

Sárgarépa (mirelit)

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >