null Csongrád megye - 35. számú vizsgálat - Középiskolai Főző- és tálalókonyha - Csongrád

Csongrád megye - 35. számú vizsgálat - Középiskolai Főző- és tálalókonyha - Csongrád

Csongrád megye - 35. számú vizsgálat-Középiskolai Főző- és tálalókonyha - Csongrád

35. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Középiskolai Főző- és tálalókonyha (6640 Csongrád, Szentesi út 2/A.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldbableves, Csirkepörkölt burgonyával,

Jégsaláta

 

Mintavétel ideje: 2016.10.06.

Napi adag: 550 adag/ebéd

Főzőkonyha: Gasztro Csongrád Kft.

(u.a.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldbableves (5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Apró zöld fűszerlevél-darabkákkal tarkított barnás-narancsos színű, opálos lében világossárga színű vágott zöldbab és közel azonos méretű sárgarépa-, karalábé-, fehérrépa-, zeller- és burgonyakockák vannak egybefőzve. Tetejét pirospaprikától színezett arányos mennyiségű zsiradék díszíti.

Állomány:

Leve híganfolyó, kissé sűrített, csomómentes. A zöldbab kissé elpuhult, a zöldségek kellően főttek, kellemesen roppanóak, nem túlfőzöttek.

Illat:

Összetevőire jellemzően zöldséges, savanykás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellően fűszerezett, ecetes, minden idegen íztől mentes.

 Csirkepörkölt burgonyával (15 dkg+30dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egész és félbevágott, világossárga színű, főtt burgonya kettő darab jól kifejlett, bőrös, belül barnás-rózsaszínű csirkecombbal (felső és alsó) paprikától narancsos-pirosra színezett pörköltszaftban.

Állomány:

A burgonya jól átfőtt, puha, nem szétmálló, a hús kellően puha, alakját megtartja.

Illat:

Jellegzetes, kellemes, hagymás, pörköltre jellemző, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellemes, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Jégsaláta (15dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egy darab tömött jégsalátából kivágott cikk, melynek levelei belül világossárgák, kívül élénk zöldek. Kevés tiszta lével tálalt.

Állomány:

Roppanós.

Illat:

Jellegzetes, ecetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellően ecetes-sós-édes, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Szeletelt félbarna kenyér

Külső megjelenés:

Két darab, 2 cm vastag, szabadon vetett vekniből szelt kenyérszelet. A héja arany barnára sült, fényes, a bélzete törtfehér.

Állomány:

Kissé egyenlőtlenül lazított, puha, rugalmas.

Illat:

Jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, tiszta, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldbableves

Zöldbab sárgahüvelyű

Vöröshagyma

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Finomliszt

Fekete őrölt bors

Tejföl 12%

Húsleves zöldség (mirelit)

Petrezselyemzöld (mirelit)

Burgonya

Étolaj

Csirkepörkölt

Csirkecomb egész

Vöröshagyma

Étolaj

Lecsó

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Fekete őrölt bors

Őrölt kömény

Burgonya

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >