null Csongrád megye-32.számú vizsgálat-Dózsa György Általános Iskola Tálalókonyha

Csongrád megye - 32. számú vizsgálat - Dózsa György Általános Iskola Tálalókonyha

Csongrád megye - 32. számú vizsgálat - Dózsa György Általános Iskola Tálalókonyha

32. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Dózsa György Általános Iskola Tálalókonyha (6724 Szeged, Osztrovszky út 1/b)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Bakonyi csirkeragu leves, Aranygaluska,

vanília öntet

 

Mintavétel ideje: 2016.09.15.

Napi adag: 336 adag/ebéd

Főzőkonyha: SULI-HOST Kft.

(6724 Szeged, Kenyérgyári út 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Bakonyi csirkeragu leves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Opálos, fűszerpaprikától pirosra színezett lében, kockára vágott sárgarépa, gyökér, és gomba szeletek, valamint különböző méretű húskockák és májdarabok láthatók. Felületén arányos mennyiségű zsiradékkal. A zöldségek színe jellegzetes. A lé fűszerszemcsékkel tarkított. Tetején apró fehér kicsapódott tejföldarabkák vannak. A hús szürkés-fehér, a máj világosbarna színű. A levesbetét csontfehér színű eperlevél tészta.

Állomány:

A leves hígan folyó, a hús a máj és a zöldségek kellően átfőttek, puhák. A tészta puha, de nem szétmálló és nem összetapadt.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges illatú, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, zöldséges, de kissé a csirkemáj íze dominál, minden idegen íztől mentes.

Aranygaluska, vanília öntet (12dkg +1,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Téglatest formájú, 12x10x5 cm nagyságú, cukros dióval szórt, arany-barnára sült tészta. A bélzet csontfehér színű. Az öntet világos-sárga, pudingszerű.

Állomány:

A tészta laza szerkezetű, csomómentes, a szájban kissé tapadós. Az öntet sűrű, pudingszerű.

Illat:

Jellegzetes kelt tészta illatú, az öntet vaníliás illatú, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé diós, kelt tésztára jellemző, az öntet gyengén vaníliás ízű, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Bakonyi csirkeragu leves

Fűszerpaprika

Tojásos eperkocka

Tejföl 12%

Őrölt fekete bors

Gulyásleves alap sómentes

Ételízesítő sómentes

Vöröshagyma

Sárgarépa

Gomba

Petrezselyemgyökér

Olaj

Csirkemáj

Csirkemell aprólék

Csontleves alap

Petrezselyemzöld

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >