Csongrád megye-31.számú vizsgálat-Szent Anna utcai Tagóvoda
Csongrád megye-31.számú vizsgálat-Szent Anna utcai Tagóvoda
31. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szent Anna utcai Tagóvoda (6600 Szentes, Szent Anna út 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.06.02. Napi adag: 93 adag/ebéd Főzőkonyha: Központi Főzőkonyha (6600 Szentes, Jövendő út 6.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldbab leves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Narancsos-drappos színű lében Világossárga színű vágott zöldbab, sárgarépa, fehérrépa, zellerdarabkák, galuskák és zöldfűszer-darabkák vannak egybefőzve. Fehér sűrítőanyag-szemcsék és minimális zsiradék látható a tetején. |
Állomány: |
Leve hígan folyó, opálos, a zöldségalkotók kissé túlfőttek, a galuska rugalmas. |
Illat: |
Zöldségösszetevői mellett kapros, savanykás, jellegzetes, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, savanykás, kapros, kellően fűszerezett, minden idegen íztől mentes. |
Burgonya főzelék (3dl/adag), pulykamell roston (5 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikával, borssal fűszerezett felületű, kb. 9x7x1,5 cm nagyságú, jellegzetes barnás-rózsaszínű hússzelet. Körete különböző méretű burgonyaszeletekből és törtfehér színű sűrű szószból álló főzelék. |
Állomány: |
A hús jól átfőtt, rugalmas. A szósz sűrűn folyó, a burgonya kissé nyers. |
Illat: |
A főzelék savanykás, jellegzetes, a hús sült, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A főzelék jellegzetes, savanykás, a hús inkább főtt jellegű minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zöldbab leves Olaj Tejföl 12% Tojás Liszt Fűszerpaprika Só Fokhagyma Petrezselyemzöld Vöröshagyma Gyökérkocka (mirelit) Kapor (mirelit) Sárgarépakocka (mirelit) Zöldbab sárgahüvelyes (mirelit) Burgonya főzelék Olaj Tejföl 12% Liszt Babérlevél Só Burgonya Vöröshagyma Pulykamell roston Pulykamell Olaj Fűszerkeverék
|