null Budapest XVII.ker. - 135. számú vizsgálat - Rákosmenti Robogó Óvoda Tálalókonyha

Budapest XVII.ker. - 135.számú vizsgálat - Rákosmenti Robogó Óvoda Tálalókonyha

Budapest XVII.ker. - 135. számú vizsgálat - Rákosmenti Robogó Óvoda Tálalókonyha

135.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Rákosmenti Robogó Óvoda Tálalókonyha (1172 Budapest, Robogó út 3.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Alföldi leves, Sárgarépa főzelék, Virsli

 

Mintavétel ideje: 2016.05.10.

Napi adag: 69 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensió Minőségi Közétkeztető Kft.

 (1173 Budapest, Újlak út 110.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Alföldi leves (2,5dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától színezett narancspiros, opálos lében eltérő méretű burgonya és karalábékockák, kisebb- nagyobb galuska tészta darabok és zöldfűszerlevél foszlányok láthatók. Alján fekete fűszerszemcsék, tetején narancssárga zsírcseppek találhatók.

Állomány:

A lé hígan folyó. A burgonya puha, a galuska túlfőtt. A zöldségek gondosan tisztítottak.

Illat:

Illatában a rántás jellegzetes szaga mellett a paprika és a főtt burgonya illata érződik. Gyengén fűszeres, kevésbé harmonikus.

Íz:

Ízetlen, jellegtelen, üres, a só ízfokozó szerepe nem érvényesül. Kevésbé fűszeres. A burgonya és a rántás íze domináns. Összhatása nem harmonikus.

Sárgarépa főzelék (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sűrű, sárgás-drapp mártásban egyenletesen apróra vágott narancsszínű répakockák, apró hagyma darabok és zöld fűszerlevél foszlányok láthatók.

Állomány:

A sárgarépa puha, szájban elomló. A főzőlék kissé csomósan besűrített, rágáskor szájüreghez tapadó.

Illat:

Gyengén jellegzetes, aroma és fűszerszegény, a sárgarépa édeskés szaga alig felismerhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegtelen, ízetlen, aroma és fűszerszegény. A répától kissé édeskés. A só ízfokozó szerepe nem érvényesül. Idegen íztől mentes. Íz hatása kevésbé harmonikus.

Virsli

Külső megjelenés:

1db egész virsli, emészthető bélbe töltve. Felülete sima, légzsáktól, zsírzsáktól mentes, nem ráncos, színe barnás-rózsaszín.

Állomány:

A virsli héja roppanós, a húspép puha, rugalmas, nyers hatású. Rágáskor összeálló, rágási maradékot nem tartalmaz.

Illat:

Enyhén füstölt, savanykás, gyengén fűszeres, a főtt húspép illata érezhető.

Íz:

A húspép íze domináns. Enyhén füstölt, gyengén borsos, idegen íztől mentes. Ízhatásán sokat ront nyersessége.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

 

Adat bekérése folyamatban

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >