null Budapest XVI.ker.-151.számú vizsgálat-Hunyadi János Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest XVI.ker.-151.számú vizsgálat-Hunyadi János Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest XVI.ker.-151.számú vizsgálat-Hunyadi János Általános Iskola Tálalókonyha

számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Hunyadi János Általános Iskola (1148 Budapest, Wass Albert tér 12.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Nyírségi gombócleves, Főtt tészta, tejföl,

reszelt sajt, Mandarin

 

Mintavétel ideje: 2017.02.06.

Napi adag: 350 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast 14 Kft.

(1041 Budapest, Baross utca 23-25.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Nyírségi gombócleves (3 dl /adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától enyhén színezett, drappos-barnás lében, eltérő méretű, nem kellő gondossággal tisztított húsdarabok, gombaszeletek, sárga- és fehérrépa kockák, zöldborsószemek találhatók. A levesben néhány "nudli" alakú levesbetét, zöldfűszer levél darab, fekete és piros fűszerszemcsék, tetején fakó pirosas zsiradék cseppek láthatók.

Állomány:

A lé hígan folyó. A hús változó állományú, nem tökéletesen tisztított, kisebb zsíros, mócsingos részeket tartalmaz. A gomba konzervgombának megfelelően jellegzetesen rugalmas. A zöldségek és a "gombóc" kissé túlfőttek.

Illat:

Savanykás, enyhén fűszeres, a gomba illata intenzív. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Savanykás, gombás, gyengén fűszeres. Összetevőkre jellemző, idegen íztől mentes.

Főtt tészta, tejföl, reszelt sajt, (20 dkg+ 3 dkg + 4 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A spagetti tészta eltérő színű, többnyire világossárga, de néhány drapposbarna, -valószínűleg pirított- is van közte. Felülete zsiradéktól fényes. A tejföl jellegzetesen krémfehér színű, megjelenése nem teljesen egyöntetű. A sajt halványsárga, egyenletesen, kissé durvábbra reszelt, nem összeálló.

Állomány:

A tészta kissé túlfőtt, néhány szál összetapadt. A tejföl kevésbé krémes állagú, kissé csomós. A sajt nem összetapadt, különálló szálakból áll. Ízleléskor inkább sajtkészítményre jellemzően lisztes érzetet kelt, száraz.

Illat:

A tészta gabona illatú, tiszta. A tejföl savanykás, jellegzetes. A sajt savanykás, kevésbé aromás, idegen szagtól mentes.

Íz:

A tészta jellegzetesen gabona ízű, enyhén sós, olajos. A tejföl kellemesen savanykás. A sajt gyengén aromás, "lisztes" állaga ront az ízhatáson. Együtt fogyasztva a savanykás íz érvényesül, a sajt jelenléte kevésbé érezhető.

Mandarin (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db élénk narancssárga színű, ép, sérüléstől mentes mandarin. Átmérője 5,5cm. Héja vékony, könnyen eltávolítható.

Állomány:

Jellegzetes, lédús, rostos, érett.

Illat:

Jellegének megfelelő, kellemesen aromás, tiszta.

Íz:

Édes, enyhén savanykás, kellemesen aromás. Tiszta, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Adatbekérés folyamatban


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >