null Budapest XV.ker. - 145. számú vizsgálat- Mozdonyvezető Óvoda Tálalókonyha

Budapest XV.ker. - 145. számú vizsgálat- Mozdonyvezető Óvoda Tálalókonyha

Budapest XV.ker. - 145. számú vizsgálat-  Mozdonyvezető Óvoda Tálalókonyha

145. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Mozdonyvezető Óvoda Tálalókonyha (5143 Jánoshida, Fő út 16.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Magyaros karfiolleves, Vadas pulykaragu + Spagetti,

Narancs

 

Mintavétel ideje: 2016.12.06.

Napi adag: 147 adag/ebéd

Főzőkonyha: Kórház és Menzaétkeztetés Kft.

(1103 Budapest, Kőér út 5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Magyaros karfiolleves (2 dl /adag)

Külső megjelenés:

Narancsos-drappos színű, zavaros lében eltérő méretű karfiolrózsa és sok karfiol törmelék, sárgarépa kockák, zöldfűszer levél darabok. Alján fűszerszemcsék, tetején apró narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé hígan folyó, enyhén sűrített. A zöldségek túlfőttek.

Illat:

A karfiol illata dominál. Gyengén fűszeres, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes karfiol ízű, gyengén fűszeres, kellemesen sós. Túlfőtt állaga ront az ízhatáson.

Vadas pulykaragu + Spagetti (2 dl+ 20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-narancsos színű mártásban eltérő méretű és alakú, gondosan tisztított húsdarabok és sok fekete fűszerszemcse látható. Az egyik hús felülete túlsült. A tészta sötét drapp színű, egyenetlen hosszúságú, azonos vastagságú, felülete fényes, barna korpaszemcsék láthatók.

Állomány:

A ragu egyenletesen besűrített, a hús rugalmasan puha, omlós. A tészta néhány összetapadt csomót tartalmaz. Állaga puha, rugalmas, belseje átfőtt.

Illat:

A ragu mustáros, babéros illatú, enyhén savanykás. A tészta jellegzetes főtt gabona illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

A ragu savanykás, édeskés. A mustár és a babér íze érezhető. A láthatóan sok fűszerszemcse ellenére bors íze nem érezhető. A tészta jellegzetes, tiszta gabona ízű. Együtt fogyasztva ízhatása harmonikus.

Narancs (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1db. közepes méretű, élénk narancssárga héjú gyümölcs. Felülete jellegzetesen rücskös, ép, sérüléstől mentes.

Állomány:

Jellegzetes, rostos, kevésbé lédús.

Illat:

Jellegzetes, savanykás, édeskés, friss, aromás, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen édeskés, savanykás, aromás. Tiszta, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Magyaros karfiolleves

Fekete őrölt bors

Fűszerpaprika

Karfiol mirelit

Liszt

Petrezselyemzöld mirelit

 

Vöröshagyma

Fokhagyma

Gyökérkocka mirelit

Sárgarépa kocka mirelit

Étolaj

Tojás

Vadas pulykaragu

Babérlevél

Fekete őrölt bors

Liszt

Mustár

Kristálycukor

Sárgarépa

Vöröshagyma

Zeller kocka mirelit

Pulyka felsőcomb filé mirelit

Gyökérkocka mirelit

Citromlé

Étolaj

Tejföl 12%


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >