null Budapest XIV.ker.-154.számú vizsgálat-Zuglói Egyesített Bölcsődék Főzőkonyha - Meseház Bölcsőde

Budapest XIV.ker.-154.számú vizsgálat-Zuglói Egyesített Bölcsődék Főzőkonyha - Meseház Bölcsőde

Budapest XIV.ker.-154.számú vizsgálat-Zuglói Egyesített Bölcsődék Főzőkonyha - Meseház Bölcsőde

154. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főző- és tálalókonyha)


Zuglói Egyesített Bölcsődék Főzőkonyha - Meseház Bölcsőde (1144 Budapest, Ond Vezér sétány 9-11.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt átlag feletti átlagos ÁTLAG ALATTI nem megfelelő

 

 

Menü: Karalábéfőzelék húsgombóccal, Alma

 

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 15.

Napi adag: 224 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéfőzelék húsgombóccal (3 dl /adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér színű főzelékalapban kb. 1x1 cm -es közel azonos méretűre és alakúra darabolt fehér karalábékocka,  friss petrezselyemzöld látható megfelelő és arányos mennyiségben. Nagyon apró narancsos színű sárgarépadarabok és fekete fűszerszemcsék is láthatók a főzelékalapban, aminek tetején megfelelő mennyiségű zsiradék gyöngyöz.

A húsgombóc kb. 5 cm átmérőjű, pirospaprikától színezett barnás-pirosas darálthúsból és törtfehér színű főtt rizsből áll, fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A húsgombócban a megfelelő méretűre darált hús mennyisége kevés a rizs mennyiségéhez képest.
Állomány:

A főzelék hígan  folyó, csomómentes, a karalábé néhol túlfőtt, és fás részeket is tartalmaz. A főzelékben néhány, a kihűlés során "bőrös rétegből" származó majd összekevert, az állomány simaságát rontó foszlány található.

A húsgombóc alaktartó, rugalmasan puha, de néhány nehezebben rágható, inas-mócsingos darált hús részt is tartalmaz. A rizs kellően megfőtt.
Illat: fokhagyma illata dominál. A főzelék üres, jellegtelen illatú, a karalábé illata kevésbé érezhető, kissé édeskés, a sűrítőanyag illata dominál. Idegen illattól mentes.
Íz: Nem megfelelően ízesített, fűszerszegény, a karalábé íze kissé kesernyés, a sűrítőanyag íze dominál, a só ízfokozó hatása nem érvényesül, emiatt az étel élvezeti értéke elenyésző. A húsgombóc jellegének megfelelően ízesített, fűszerezett, a pirospaprika és a fokhagyma íze dominál.  Összességében nem harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (1 db /adag)

Külső megjelenés: Egy darab 7 cm átmérőjű közel gömb alakú, jellemző formájú, a szárrészt is tartalmazó alma, ép, héja néhány apró  pöttyöt tartalmaz, elvétve sérülésnyomok láthatók rajta. Zöldes-pirosas cirmos színű a héja, húsa fehér.
Állomány: Ropogós, lédús, érett, héja kissé kemény, de rágási maradékot nem ad.
Illat: Jellegzetes, édeskés illatú, minden idegen szagtól mentes .
Íz: Fajtájára jellemző, édeskés kevésbé savanykás, minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Adatbekérés folyamatban van.

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >