null Budapest XIV.ker.-133.számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest XIV.ker.-133.számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest XIV.ker.-133.számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha

133. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha (1147 Budapest, Telepes utca 32.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Fokhagymakrém leves, Csirkés mexikói

rizottó sajtszósszal, Zsemlekocka

 

Mintavétel ideje: 2016.05.09.

Napi adag: 292 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast 14 Kft.

(1047 Budapest, Baross utca 23-25.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrém leves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-drapp színű, viszonylag híg lében apró fokhagyma darabok, fekete, barna fűszerszemcsék és fehér pöttyök találhatók. Tetején kevés világossárga zsiradék csepp látható.

Állomány:

Krémlevesnél kissé hígabban folyó, nem teljesen homogén leves, sok apró, szájban elomló, fehér szemcsével.

Illat:

Intenzíven fokhagymás, jellegzetesen aromás.

Íz:

A fokhagyma íze domináns, kelleténél kissé sósabb. Ízhatása kevésbé harmonikus.

Csirkés Mexikói rizottó sajtszósszal (25dkg/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-szürke színű rizsszemek között sok sárgarépa kocka, zöldborsó és kukoricaszemek, eltérő méretű húskockák. Sok zöldfűszerlevél, fekete fűszerszemcse, tetején halványsárga színű, ráolvadt sajt látható.

Állomány:

A rizs vegyes állományú, nagyrészt tapadós, puha, néhány keményebb szem található. Csomókba összeálló, melyek villával könnyen szétnyomhatóak. A zöldségek kellő mértékben átfőttek.

Illat:

Összetevőkre jellemző, kellemesen aromás, enyhén fűszeres, a sajt savanykás illata érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Enyhén fűszeres, a rizs, hús, zöldség arány megfelelő, összhatásban harmonikusan kiegészítik egymást. A sajt íze jól érvényesül.

Zsemlekocka (1dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egyenetlen méretű és alakú, világosra pirított kenyérkockák. Felületük zsiradéktól mentes, száraz tapintású.

Állomány:

Egyöntetűen ropogós, friss.

Illat:

Pirított kenyérre jellemző, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Pirított kenyérre jellemző, tiszta, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Fokhagymakrém leves

Búzaliszt

Fehérbors

Hungast csontlevespor

Delikát

Étolaj

Fokhagyma (mirelit)

Főzőtejszín Zsemlekocka

Csirkés mexikói rizottó

Csirkecomb filé

Fekete őrölt bors

Étolaj

Rizs

Vöröshagyma

Kukorica

Petrezselyemzöld

Sárgarépa kocka

Zöldborsó

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >