Budapest XIV.ker.-133.számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha
Budapest XIV.ker.-133.számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha
133. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha (1147 Budapest, Telepes utca 32.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.05.09. Napi adag: 292 adag/ebéd Főzőkonyha: Hungast 14 Kft. (1047 Budapest, Baross utca 23-25.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Fokhagymakrém leves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Barnás-drapp színű, viszonylag híg lében apró fokhagyma darabok, fekete, barna fűszerszemcsék és fehér pöttyök találhatók. Tetején kevés világossárga zsiradék csepp látható. |
Állomány: |
Krémlevesnél kissé hígabban folyó, nem teljesen homogén leves, sok apró, szájban elomló, fehér szemcsével. |
Illat: |
Intenzíven fokhagymás, jellegzetesen aromás. |
Íz: |
A fokhagyma íze domináns, kelleténél kissé sósabb. Ízhatása kevésbé harmonikus. |
Csirkés Mexikói rizottó sajtszósszal (25dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Drappos-szürke színű rizsszemek között sok sárgarépa kocka, zöldborsó és kukoricaszemek, eltérő méretű húskockák. Sok zöldfűszerlevél, fekete fűszerszemcse, tetején halványsárga színű, ráolvadt sajt látható. |
Állomány: |
A rizs vegyes állományú, nagyrészt tapadós, puha, néhány keményebb szem található. Csomókba összeálló, melyek villával könnyen szétnyomhatóak. A zöldségek kellő mértékben átfőttek. |
Illat: |
Összetevőkre jellemző, kellemesen aromás, enyhén fűszeres, a sajt savanykás illata érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Enyhén fűszeres, a rizs, hús, zöldség arány megfelelő, összhatásban harmonikusan kiegészítik egymást. A sajt íze jól érvényesül. |
Zsemlekocka (1dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Egyenetlen méretű és alakú, világosra pirított kenyérkockák. Felületük zsiradéktól mentes, száraz tapintású. |
Állomány: |
Egyöntetűen ropogós, friss. |
Illat: |
Pirított kenyérre jellemző, tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Pirított kenyérre jellemző, tiszta, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Fokhagymakrém leves Búzaliszt Fehérbors Hungast csontlevespor Delikát Étolaj Só Fokhagyma (mirelit) Főzőtejszín Zsemlekocka Csirkés mexikói rizottó Csirkecomb filé Fekete őrölt bors Étolaj Rizs Só Vöröshagyma Kukorica Petrezselyemzöld Sárgarépa kocka Zöldborsó
|