null Budapest XIV.ker.-133.számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest XIV.ker.-133.számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest XIV.ker.-133.számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha

133. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Széchenyi István Általános Iskola Tálalókonyha (1147 Budapest, Telepes utca 32.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Fokhagymakrém leves, Csirkés mexikói

rizottó sajtszósszal, Zsemlekocka

 

Mintavétel ideje: 2016.05.09.

Napi adag: 292 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast 14 Kft.

(1047 Budapest, Baross utca 23-25.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrém leves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-drapp színű, viszonylag híg lében apró fokhagyma darabok, fekete, barna fűszerszemcsék és fehér pöttyök találhatók. Tetején kevés világossárga zsiradék csepp látható.

Állomány:

Krémlevesnél kissé hígabban folyó, nem teljesen homogén leves, sok apró, szájban elomló, fehér szemcsével.

Illat:

Intenzíven fokhagymás, jellegzetesen aromás.

Íz:

A fokhagyma íze domináns, kelleténél kissé sósabb. Ízhatása kevésbé harmonikus.

Csirkés Mexikói rizottó sajtszósszal (25dkg/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-szürke színű rizsszemek között sok sárgarépa kocka, zöldborsó és kukoricaszemek, eltérő méretű húskockák. Sok zöldfűszerlevél, fekete fűszerszemcse, tetején halványsárga színű, ráolvadt sajt látható.

Állomány:

A rizs vegyes állományú, nagyrészt tapadós, puha, néhány keményebb szem található. Csomókba összeálló, melyek villával könnyen szétnyomhatóak. A zöldségek kellő mértékben átfőttek.

Illat:

Összetevőkre jellemző, kellemesen aromás, enyhén fűszeres, a sajt savanykás illata érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Enyhén fűszeres, a rizs, hús, zöldség arány megfelelő, összhatásban harmonikusan kiegészítik egymást. A sajt íze jól érvényesül.

Zsemlekocka (1dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egyenetlen méretű és alakú, világosra pirított kenyérkockák. Felületük zsiradéktól mentes, száraz tapintású.

Állomány:

Egyöntetűen ropogós, friss.

Illat:

Pirított kenyérre jellemző, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Pirított kenyérre jellemző, tiszta, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Fokhagymakrém leves

Búzaliszt

Fehérbors

Hungast csontlevespor

Delikát

Étolaj

Fokhagyma (mirelit)

Főzőtejszín Zsemlekocka

Csirkés mexikói rizottó

Csirkecomb filé

Fekete őrölt bors

Étolaj

Rizs

Vöröshagyma

Kukorica

Petrezselyemzöld

Sárgarépa kocka

Zöldborsó

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >