null Budapest XIV.ker. - 131.számú vizsgálat - XIV. ker. Jókai Mór Általános Iskola

Budapest XIV.ker.-131.számú vizsgálat-XIV. ker. Jókai Mór Általános Iskola

Budapest XIV.ker. - 131.számú vizsgálat - XIV. ker. Jókai Mór Általános Iskola

131.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

XIV. ker. Jókai Mór Általános Iskola (1145 Budapest, Erzsébet K. út 35-37.)

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Málnakrém leves barack kockával,

Csirkehúsos rizottó, Rántott sajt, Vegyes vágott savanyúság  

 

Mintavétel ideje: 2016.03.09.

Napi adag: 350 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast 14 Kft. (1041 Budapest, Baross utca 23-25.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Málnakrém leves, barack kockával (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Élénk bordó színű, fényes, sűrű lében, barnás-sárga őszibarackbefőtt, közel azonos méretű kockákra aprítva. Alján málnamagok láthatók. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A sűrűn folyó krémleves csomómentes, az őszibarack jellegzetes, kissé rugalmas, de puha állagú.

Illat:

Kellemesen fahéjas, savanykás, harmonikus, a málna illata felismerhető.

Íz:

Savanykás, enyhén édeskés, fahéjas, a málna íze jól érvényesül. Harmonikus, kellemesen aromás, ízletes.

 

Csirkehúsos rizottó (3dl/adag), Rántott sajt (2 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Szürkés-fehér, hosszúkásszemű rizs, drapp színű, közel azonos méretű húsdarabok, sárgarépa kockák, zöldborsó szemek láthatók. Némi zöldfűszer-levél, hagymafoszlány és fekete fűszerszemcse található.

A sajt halványsárga, kissé egyenetlenül vékonyra szeletelt.

Állomány:

Kisebb- nagyobb csomókba összeálló, de villával könnyen szétnyomható. A rizs és a zöldségek kissé ragacsosak, túlfőttek. A hús puha, kevésbé jól tisztított. Apró zsíros rész több húskockán is látható. A sajt rugalmas.

Illat:

A hagyma és a zöldborsó illata felismerhető. Gyengén fűszeres, kevésbé aromás. A sajt jellegzetes, tiszta.

Íz:

Kevésbé fűszeres, ízében a zöldborsó, a hagyma és a bors felismerhető. A sajt jellegzetes.

Összhatásában kevésbé harmonikus.

 

Vegyes vágott savanyú (5dkg/adag)

Külső megjelenés:

Közel egyenletesre reszelt fehérkáposzta, kissé szecskásan aprított piros és sárga paprika,

olajzöld vékony uborka és zöldparadicsom szeletek. Felöntőlé nincs.

Állomány:

A káposzta friss, ropogós. Az uborka, a paprika és a zöldparadicsom rugalmas.

Illat:

Édeskés, enyhén savanykás.

Íz:

Édes, kevésbé savanyú, enyhén csípős. Utóízben édesítőszer íze érezhető. Összhatásában nem teljesen harmonikus.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Málnakrém leves, barack kockával

Málna (mirelit)

Őszibarack befőtt

Főzőtejszín

Szegfűszeg

Vaníliás cukor

Pudingpor

Kristálycukor

Fahéj

Liszt

Csirkehúsos rizottó

Csirkecomb filé

Őrölt fekete bors

Majoranna

Étolaj

Rizs

Vöröshagyma

Petrezselyemzöld (mirelit)

Sárgarépa kocka

Zöldborsó

Reszelt sajt

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >