Budapest XIV.ker.-131.számú vizsgálat-XIV. ker. Jókai Mór Általános Iskola
Budapest XIV.ker. - 131.számú vizsgálat - XIV. ker. Jókai Mór Általános Iskola
131.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
XIV. ker. Jókai Mór Általános Iskola (1145 Budapest, Erzsébet K. út 35-37.)
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.03.09. Napi adag: 350 adag/ebéd Főzőkonyha: Hungast 14 Kft. (1041 Budapest, Baross utca 23-25.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Málnakrém leves, barack kockával (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Élénk bordó színű, fényes, sűrű lében, barnás-sárga őszibarackbefőtt, közel azonos méretű kockákra aprítva. Alján málnamagok láthatók. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
A sűrűn folyó krémleves csomómentes, az őszibarack jellegzetes, kissé rugalmas, de puha állagú. |
Illat: |
Kellemesen fahéjas, savanykás, harmonikus, a málna illata felismerhető. |
Íz: |
Savanykás, enyhén édeskés, fahéjas, a málna íze jól érvényesül. Harmonikus, kellemesen aromás, ízletes. |
Csirkehúsos rizottó (3dl/adag), Rántott sajt (2 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Szürkés-fehér, hosszúkásszemű rizs, drapp színű, közel azonos méretű húsdarabok, sárgarépa kockák, zöldborsó szemek láthatók. Némi zöldfűszer-levél, hagymafoszlány és fekete fűszerszemcse található. A sajt halványsárga, kissé egyenetlenül vékonyra szeletelt. |
Állomány: |
Kisebb- nagyobb csomókba összeálló, de villával könnyen szétnyomható. A rizs és a zöldségek kissé ragacsosak, túlfőttek. A hús puha, kevésbé jól tisztított. Apró zsíros rész több húskockán is látható. A sajt rugalmas. |
Illat: |
A hagyma és a zöldborsó illata felismerhető. Gyengén fűszeres, kevésbé aromás. A sajt jellegzetes, tiszta. |
Íz: |
Kevésbé fűszeres, ízében a zöldborsó, a hagyma és a bors felismerhető. A sajt jellegzetes. Összhatásában kevésbé harmonikus. |
Vegyes vágott savanyú (5dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Közel egyenletesre reszelt fehérkáposzta, kissé szecskásan aprított piros és sárga paprika, olajzöld vékony uborka és zöldparadicsom szeletek. Felöntőlé nincs. |
Állomány: |
A káposzta friss, ropogós. Az uborka, a paprika és a zöldparadicsom rugalmas. |
Illat: |
Édeskés, enyhén savanykás. |
Íz: |
Édes, kevésbé savanyú, enyhén csípős. Utóízben édesítőszer íze érezhető. Összhatásában nem teljesen harmonikus. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Málnakrém leves, barack kockával Málna (mirelit) Őszibarack befőtt Főzőtejszín Szegfűszeg Vaníliás cukor Pudingpor Kristálycukor Fahéj Liszt Csirkehúsos rizottó Csirkecomb filé Őrölt fekete bors Majoranna Étolaj Rizs Só Vöröshagyma Petrezselyemzöld (mirelit) Sárgarépa kocka Zöldborsó Reszelt sajt
|