null Budapest XIII.ker.-153.számú vizsgálat-Németh László Gimnázium Tálalókonyha

Budapest XIII.ker.-153.számú vizsgálat-Németh László Gimnázium Tálalókonyha

Budapest XIII.ker.-153.számú vizsgálat-Németh László Gimnázium Tálalókonyha

153. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)

Németh László Gimnázium Tálalókonyha (1131 Budapest, Nővér utca 15-17.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Lebbencsleves, Finom főzelék főtt virslivel

Mintavétel ideje: 2017. március 28.

Napi adag: 309 adag/ebéd

Főzőkonyha:
D+M Vendéglátó Kft.
(1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (0,25l/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától enyhén narancspirosra színezett lében néhány nagy burgonyakocka, eltérő alakú és méretű sárga és fehérrépa darabok, világosdrappra pirított nagykocka és metélt tészta. A zöldségek gondosan tisztítottak. A leves alján fekete fűszerszemcsék, tetején zöldfűszerlevél foszlányok és apró zsírcseppek láthatók.
Állomány: A lé hígan folyó. A burgonya kellően puha. A sárgarépa és a tészta túlfőtt, a fehérrépa fás részeket nem tartalmaz.
Illat: A fűszerpaprika illata érezhető, aroma és fűszerszegény, kissé jellegtelen. Idegen szagtól mentes.
Íz: Sós, paprikás, a zöldségek íze nem érvényesül. Kevésbé jellegzetes, aroma és fűszerszegény. Ízhatása nem teljesen harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finom főzelék főtt virslivel (0,25l+1 db/adag)

Külső megjelenés: Drapposzöld besűrített főzőlében viszonylag egyenletesen apró kockára vágott karalábé, sárgarépa, zöldborsószemek és sok petrezselyemzöld, sok fűszerszemcse. 1db, emészthető bélbe töltött, hosszú, vékony főtt virsli. Burkolata barna, belseje fakórózsaszín húspép.
Állomány: A főzőlé csomómentesen besűrített, sima. A zöldségek puhák, de nem szétfőttek. A virsli burkolata roppanós, a húspép rugalmasan puha. Kevés rágási maradék van.
Illat: A karalábé és a konzervborsó illata dominál. Kevésbé harmonikus. A virsli enyhén füstölt, savanykás, főtt húspép illatú. Tiszta idegen szagtól mentes.
Íz: A főzelék ízében az édes íz dominál. A sok zöldségtől tartalmas, de aromaszegény. A virsli kellően sós, fűszeres, enyhén füstölt. Együtt fogyasztva összhatása nem teljesen harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Adatbekérés folyamatban van.
 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >