Budapest XIII.ker.-153.számú vizsgálat-Németh László Gimnázium Tálalókonyha
Budapest XIII.ker.-153.számú vizsgálat-Németh László Gimnázium Tálalókonyha
153. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)
Németh László Gimnázium Tálalókonyha (1131 Budapest, Nővér utca 15-17.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt | átlag feletti | ÁTLAGOS | átlag alatti | nem megfelelő |
Menü: Lebbencsleves, Finom főzelék főtt virslivel
Mintavétel ideje: 2017. március 28.
Napi adag: 309 adag/ebéd
Főzőkonyha:
D+M Vendéglátó Kft.
(1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Lebbencsleves (0,25l/adag)
Külső megjelenés: | Fűszerpaprikától enyhén narancspirosra színezett lében néhány nagy burgonyakocka, eltérő alakú és méretű sárga és fehérrépa darabok, világosdrappra pirított nagykocka és metélt tészta. A zöldségek gondosan tisztítottak. A leves alján fekete fűszerszemcsék, tetején zöldfűszerlevél foszlányok és apró zsírcseppek láthatók. |
Állomány: | A lé hígan folyó. A burgonya kellően puha. A sárgarépa és a tészta túlfőtt, a fehérrépa fás részeket nem tartalmaz. |
Illat: | A fűszerpaprika illata érezhető, aroma és fűszerszegény, kissé jellegtelen. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Sós, paprikás, a zöldségek íze nem érvényesül. Kevésbé jellegzetes, aroma és fűszerszegény. Ízhatása nem teljesen harmonikus. Idegen íztől mentes. |
Finom főzelék főtt virslivel (0,25l+1 db/adag)
Külső megjelenés: | Drapposzöld besűrített főzőlében viszonylag egyenletesen apró kockára vágott karalábé, sárgarépa, zöldborsószemek és sok petrezselyemzöld, sok fűszerszemcse. 1db, emészthető bélbe töltött, hosszú, vékony főtt virsli. Burkolata barna, belseje fakórózsaszín húspép. |
Állomány: | A főzőlé csomómentesen besűrített, sima. A zöldségek puhák, de nem szétfőttek. A virsli burkolata roppanós, a húspép rugalmasan puha. Kevés rágási maradék van. |
Illat: | A karalábé és a konzervborsó illata dominál. Kevésbé harmonikus. A virsli enyhén füstölt, savanykás, főtt húspép illatú. Tiszta idegen szagtól mentes. |
Íz: | A főzelék ízében az édes íz dominál. A sok zöldségtől tartalmas, de aromaszegény. A virsli kellően sós, fűszeres, enyhén füstölt. Együtt fogyasztva összhatása nem teljesen harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Adatbekérés folyamatban van.