Budapest XIII.ker.-149.számú vizsgálat-Eötvös József Általános Iskola Tálalókonyha
Budapest XIII.ker.-149.számú vizsgálat-Eötvös József Általános Iskola Tálalókonyha
149. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Eötvös József Általános Iskola Tálalókonyha (1131 Budapest, Futár utca 17.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2017.01.19. Napi adag: 530 adag/ebéd Főzőkonyha: Kinder F. és K. Kft. (Budapest, Thaly K. út 2.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Burgonyagombóc leves (2,5 dl /adag)
Külső megjelenés: |
Zöldessárga színű, sűrű levesben különböző alakú és méretű, gombócnak kevésbé nevezhető galuskák, karalábé, sárga és fehérrépa kockák. A lében zöldfűszerlevél darabkák, fekete fűszerszemcsék, tetején fényes, apró zsiradék cseppek láthatók. Tetszetős megjelenésű, tartalmas leves. |
Állomány: |
A lé sűrűn folyó, a zöldségek és a galuska kissé túlpuhák, de nem szétmállóak. A lé sűrűn folyó, a zöldségek és a galuska kissé túlpuhák, de nem szétmállóak. |
Illat: |
Zöldséglevesre jellemző, gyengén fűszeres, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A zöldségek, a galuska íze harmonikusan kiérezhető. Megfelelően sós, gyengén fűszeres. Ízhatása kellemes. Tiszta, idegen íztől mentes. |
Paradicsomos káposzta (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Kissé fakó-piros színű paradicsom szószban, közel egyenletesen, vékony szálakra vágott fehérkáposzta csíkok. Nagyobb káposzta levelek, torzsadarabok nem láthatók. Fűszerszemcse elvétve található. |
Állomány: |
A paradicsommártás kellő mértékben, csomóktól mentesen besűrített. A káposzta egyenletesen puha, kissé túlfőtt. |
Illat: |
Enyhén savanykás-édeskés, paradicsom és káposzta illat keveredik. Kissé aromaszegény, nem teljesen harmonikus. |
Íz: |
Az édeskés, savanykás, paradicsomos íz dominál. Fűszer és aromaszegény. Gyengébb intenzitású, nem teljesen harmonikus összhatású étel. Idegen íztől mentes. |
Sertéssült (3db/adag)
Külső megjelenés: |
Közel háromszög alakú, 10x10x7 cm nagyságú, egyenletes, 0,7cm vastagságú, világos drapp színű hússzelet. Tapintásra száraz, felületén néhány egész köménymag szem található. Sütés során keletkező pörzsanyag nem látható. Gondosan tisztított. |
Állomány: |
Nem zsíros. Ízleléskor nehezebben rágható, száraz, kemény, rostos. Főtt-párolt jellegű. |
Illat: |
Főtt húsra jellemző, fűszer és aromaszegény. A sült húsra jellemző pörzsanyag kellemes illata hiányzik. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé sós, fűszerszegény, natúr jellegű. Főtt húsra emlékeztető, a sültekre jellemző aroma anyagok hiányoznak. Tiszta, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Adatbekérés folyamatban |