Budapest XIII.ker. - 144. számú vizsgálat - Minimanó Bölcsőde Tálalókonyha
Budapest XIII.ker. - 144. számú vizsgálat - Minimanó Bölcsőde Tálalókonyha
144. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Minimanó Bölcsőde Tálalókonyha (1133 Budapest, Visegrádi köz 4.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.12.08. Napi adag: 35 adag/ebéd Főzőkonyha: KOLOZSY Kft. Pitypang Konyha (1025 Budapest, Pitypang út 17.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Finom főzelék, főtt virsli (2 dl + 1db /adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga főzelékalapban élénk narancsszínű sárgarépa, vajsárga fehérrépa, zöldborsószemek és zöldfűszer levél darabok láthatók. A főzőlében sűrítésből adódó fehér pöttyök. 1db egész, kb. 16 cm hosszú, 1,5 cm vastag, emészthető bélbe töltött virsli. Egyenletes vastagságú, enyhén görbült. Kívül vörösesbarna színű, metszéslapján rózsaszín. |
Állomány: |
A főzőlé besűrített, nem homogén, kisebb-nagyobb csomók láthatók. A répák túlfőttek, a borsó belül puha, héja kemény, rágós. A virsli roppanós, héja nehezen rágható. Kicsit száraz, kevésbé lédús. Metszéslapján homogén, de apró légüregek láthatók. Rágáskor összeálló, rágási maradék nincs. |
Illat: |
A főzelék konzervborsó illatú, a sárgarépától kissé édeskés. Gyenge intenzitású, fűszerszegény. A virsli füstölt, főtt húspép illatú. Nem kellemes, nem teljesen tiszta, enyhén állott. |
Íz: |
A főzelékben az édes íz és a konzerv zöldborsó íz dominál. A túlfőzéstől a zöldségek íze nem érvényesül. Kissé gyenge, jellegtelen, fűszer és aromaszegény. Ízhatása nem harmonikus. A virsli a főtt húspép jellegzetes íze mellett enyhén füstös, sós, gyengén fűszeres. Nem teljesen tiszta, kissé állott hatású. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Finom főzelék Finom főzelék alap (mirelit) Liszt Olaj Tej 2,8% |