null Budapest XIII.ker. - 141. számú vizsgálat - Mesekert Óvoda Tálalókonyha

Budapest XIII.ker. - 141. számú vizsgálat - Mesekert Óvoda Tálalókonyha

Budapest XIII.ker. - 141. számú vizsgálat - Mesekert Óvoda Tálalókonyha

141. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Mesekert Óvoda Tálalókonyha (1134 Budapest, Kassák Lajos utca 17.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Burgonya leves, Tarhonyás hús

 

Mintavétel ideje: 2016.11.10.

Napi adag: 319 adag/ebéd

Főzőkonyha: Kinder F és K. Kft. Thaly Konyha

(1044 Budapest, Thaly K. út 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonya leves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Élénk sárgás-zöldes színű, átlátszatlan alaplében, egyenletesen aprított burgonyakockák, sárgarépa és zeller darabkák, kézi tarhonya darabok láthatók, megfelelően arányos mennyiségben. A zöldségek kellő gondossággal tisztítottak. A lében zöldfűszerlevél és szárdarabok, sűrítésből adódó fehér pöttyök, felületén sárgás zsiradék cseppek találhatók.

Állomány:

Kellő mértékben besűrített, csomómentes, egynemű alaplé. A zöldségek és a tészta egyenletesen puhára főttek.

Illat:

Burgonyalevesre jellemző, zöldséges, fűszeres, a tejföltől enyhén savanykás. Kellemesen aromás, harmonikus. Tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, enyhén savanykás, telt ízhatású, kellemesen fűszeres, megfelelő mértékben sózott. A zöldségek, zöldfűszerek és a savanykás sűrítés harmonikusan kiegészíti egymást. Tiszta, idegen íztől mentes.

 Tarhonyás hús (28 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-drappos színű, pirított, gépi tarhonya és kb.1x1,5 cm nagyságú húsdarabok, néhány apró pirospaprika foszlány, fekete és piros fűszerszemcse látható. A tarhonya darabos, törött, a hús sovány, jól tisztított. Semmilyen mennyiségű szaft nincs.

                                                                                                             

Állomány:

A tarhonya puhára főtt, száraz érzetű, nem szafttal átitatott. A hús felülete kiszáradt, belseje rugalmas, rostos. Együtt fogyasztva száraz, nehezen rágható, nehezen nyelhető.

Illat:

A pirított tarhonya illata mellett enyhe kesernyés szag érződik. A hús és a fűszerek illata nem érezhető.

Íz:

A tarhonya íze mellett a hús és a fűszerek íze nem érvényesül. Utóízben enyhe kesernyés íz érezhető. Aroma és fűszerszegény, kevésbé harmonikus. Száraz állaga sokat ront az ízhatáson.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Adatbekérés folyamatban

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >