null Budapest XIII.ker.-134.számú vizsgálat-Berzsenyi Gimnázium Tálalókonyha

Budapest XIII.ker.-134.számú vizsgálat-Berzsenyi Gimnázium Tálalókonyha

Budapest XIII.ker.-134.számú vizsgálat-Berzsenyi Gimnázium Tálalókonyha

134. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Berzsenyi Gimnázium Tálalókonyha (1133 Budapest, Kárpát utca 49-53.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Kertész leves, Sertés paprikás tésztakörettel,

 

Mintavétel ideje: 2016.05.19.

Napi adag: 188 adag/ebéd

Főzőkonyha: KINDER F. és K. Vendéglátó Kft.

 (1138 Budapest, Vizafogó sétány 2.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Kertész leves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, drappos- narancssárgás lében sok zöldség. Eltérő méretűre darabolt sárga és fehérrépa, karalábé, zöldbab, zöldborsó és karfiol rózsák változó arányban. A lében apróra vágott zöldfűszer levél darabok, tetején kevés narancssárga zsírcsepp látható.

Állomány:

A lé hígan folyó. A zöldségek kellő mértékben főttek. A zöldborsó héja kicsit vastag, nehezebben rágható.

Illat:

A zöldségek illata domináns. Natúr jellegű, fűszer illat nem érezhető. Kellemes, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, a zöldségek íze érződik. Gyengén fűszeres, kissé aromaszegény. Összhatása kellemes, tiszta.

Sertés paprikás tészta körettel

Külső megjelenés:

Sűrűn folyó, narancs-piros szaftban, eltérő méretűre vágott, viszonylag sok sertéshúskocka. A mártásban piros húsú paprika darabok, fekete és piros fűszerszemcsék valamint sűrítésből eredő fehér pöttyök láthatók. A köret orsó és szarvacskatészta keveréke, nagy része töredezett, szétfőtt, összetapadt. Megjelenése nem tetszetős.

Állomány:

A mártás kellő mértékben besűrített. A hús gondosan tisztított, zsíradéktól mentes, száraz, rugalmasan puha, kissé széteső. A tészta ragacsos, tapadós, túlfőzött, sok a törött és törmelékes.

Illat:

A paprikás jellegzetes, kellemesen fűszeres, paprikás, hagymás, a tejföltől kissé savanykás illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes. A tészta gabonaillatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

A paprikás kellemesen fűszeres, tejfölös, a hús íze kellően érvényesül. Ízhatása harmonikus, ízletes.

 

A tészta jellegtelen, ízetlen. Együtt fogyasztva a tészta állaga sokat ront az összhatáson.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Kertész leves

Zöldbab

Zöldborsó (mirelit)

Petrezselyemzöld (mirelit)

Fekete őrölt bors

Fűszerpaprika

Olaj

Sárgarépa

Gyökér

Karalábé

Karfiol

Vöröshagyma

Fokhagyma

Kelbimbó

Zeller

Sertés paprikás

Sertés comb

Vöröshagyma

Fokhagyma

Olaj

Köménymag

Fűszerpaprika

Fekete őrölt bors

Lecsó konzerv

Búzaliszt

Tejföl 12%

Durum tészta

 

 

Parajfőzelék

Paraj (mirelit)

Fokhagyma

Étolaj

Liszt

Tej

Főtt tojás

Sósburgonya

Panírozott halrúd

Tartármártás

Majonéz

Mustár

Porcukor

Citromlé

Fehérbors

Tejföl 12%

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >