Budapest XIII.ker.-134.számú vizsgálat-Berzsenyi Gimnázium Tálalókonyha
Budapest XIII.ker.-134.számú vizsgálat-Berzsenyi Gimnázium Tálalókonyha
134. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Berzsenyi Gimnázium Tálalókonyha (1133 Budapest, Kárpát utca 49-53.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.05.19. Napi adag: 188 adag/ebéd Főzőkonyha: KINDER F. és K. Vendéglátó Kft. (1138 Budapest, Vizafogó sétány 2.)
|
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Kertész leves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Enyhén opálos, drappos- narancssárgás lében sok zöldség. Eltérő méretűre darabolt sárga és fehérrépa, karalábé, zöldbab, zöldborsó és karfiol rózsák változó arányban. A lében apróra vágott zöldfűszer levél darabok, tetején kevés narancssárga zsírcsepp látható. |
Állomány: |
A lé hígan folyó. A zöldségek kellő mértékben főttek. A zöldborsó héja kicsit vastag, nehezebben rágható. |
Illat: |
A zöldségek illata domináns. Natúr jellegű, fűszer illat nem érezhető. Kellemes, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, a zöldségek íze érződik. Gyengén fűszeres, kissé aromaszegény. Összhatása kellemes, tiszta. |
Sertés paprikás tészta körettel
Külső megjelenés: |
Sűrűn folyó, narancs-piros szaftban, eltérő méretűre vágott, viszonylag sok sertéshúskocka. A mártásban piros húsú paprika darabok, fekete és piros fűszerszemcsék valamint sűrítésből eredő fehér pöttyök láthatók. A köret orsó és szarvacskatészta keveréke, nagy része töredezett, szétfőtt, összetapadt. Megjelenése nem tetszetős. |
Állomány: |
A mártás kellő mértékben besűrített. A hús gondosan tisztított, zsíradéktól mentes, száraz, rugalmasan puha, kissé széteső. A tészta ragacsos, tapadós, túlfőzött, sok a törött és törmelékes. |
Illat: |
A paprikás jellegzetes, kellemesen fűszeres, paprikás, hagymás, a tejföltől kissé savanykás illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes. A tészta gabonaillatú, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A paprikás kellemesen fűszeres, tejfölös, a hús íze kellően érvényesül. Ízhatása harmonikus, ízletes.
A tészta jellegtelen, ízetlen. Együtt fogyasztva a tészta állaga sokat ront az összhatáson. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Kertész leves Zöldbab Zöldborsó (mirelit) Petrezselyemzöld (mirelit) Fekete őrölt bors Fűszerpaprika Olaj Sárgarépa Gyökér Karalábé Karfiol Vöröshagyma Fokhagyma Só Kelbimbó Zeller Sertés paprikás Sertés comb Vöröshagyma Fokhagyma Olaj Köménymag Fűszerpaprika Fekete őrölt bors Lecsó konzerv Búzaliszt Só Tejföl 12% Durum tészta
Parajfőzelék Paraj (mirelit) Fokhagyma Étolaj Liszt Tej Só Főtt tojás Sósburgonya Panírozott halrúd Tartármártás Majonéz Mustár Porcukor Citromlé Fehérbors Tejföl 12%
|