null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 47. számú vizsgálta - Putnoki Soldos Emília Óvoda-Bölcsőde Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 47. számú vizsgálta - Putnoki Soldos Emília Óvoda-Bölcsőde Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 47. számú vizsgálta - Putnoki Soldos Emília Óvoda-Bölcsőde Tálalókonyha

47. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Putnoki Soldos Emília Óvoda-Bölcsőde Tálalókonyha
(3630 Putnok, Tompa u. 32.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,1 pont

 

 

Menü: Karfiolleves, Lecsós sertés aprópecsenye, Tarhonya, Alma

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. október 11.

Mintavételi alap: 111 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2,5-7 év

Főzőkonyha:
Putnok Humán Szolgáltató Központ Főzőkonyha
(3630 Putnok, Bajcsy Zs. u. 28/a)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiolleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű híg, áttetsző alaplében megfelelően tisztított, eltérő méretűre darabolt narancsos színű sárgarépa, törtfehér színű karfiolrózsa darabok és jellemző színű gyökérzöldség darabok és zöldfűszer darabok láthatók. A levesbetét vajszínű kiskockatészta.
Állomány: A leves jellemző sűrűségű, a zöldségek puhák, egyenletesen főttek át, a levesbetét kissé ázott.
Illat: Az adott ételre jellemző illatú, a karfiol illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: Nem karakteres, kissé gyenge, üres ízhatású, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül, fűszerszegény.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lecsós sertés aprópecsenye, tarhonya (6 + 10 dkg/adag)

Külső megjelenés: Vízszerűen híg , pirospaprikától narancsosra színezett szaftban paradicsomhéjat, hagymadarabokat, fekete fűszerszemcséket, zöldfűszer darabokat, és kis méretűre és szabálytalan alakúra vágott, néhol zsíros részeket is tartalmazó, barnás színű, szafttal színezett sertéshús látható megfelelő és a szafthoz képest arányos mennyiségben. A köret drappos-barnás színűre pirított, jellegzetes alakú, gépi tarhonya. A kitálalt étel inkább híg szaftú pörköltre, mint aprópecsenyére emlékeztet.
Állomány: A szaft hígan folyó, a hús jól átfőtt, puha, jól rágható. A tarhonya egyenletes állományú, puha, rugalmas.
Illat: A tarhonya pirított tésztára emlékeztető gabona illatú, a hús pörköltre emlékeztető, enyhén fűszeres illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: A tarhonya üres, gabona ízű. A hús pörköltszerű, enyhe fűszerezettségű, kissé főtt ízű. A só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (1 darab/adag)

Külső megjelenés 6-7 cm átmérőjű, jellemző alakú, pirosas-sárgás színű, sárgásfehér színű gyümölcshúsú, egészséges, ép alma a gyümölcs.
Állomány Friss, roppanós, jól rágható, lédús, kissé vastagabb héjú.
Illat A gyümölcsre jellemző harmonikus illatú. Idegen illat nem érződik.
Íz Üdítően savanykás, érett gyümölcsre jellemző ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 1 adagra:

Karfiolleves
Karfiol (friss) 40 g
Sárgarépa 10 g
Petrezselyemgyökér (friss) 5 g
Liszt (BL55) 4 g
Olaj 3 g
Karalábé (friss) 3g
Vöröshagyma (friss) 2 g
Zeller (friss) 2 g
Petrezselyemzöld (friss) 0,5 g
Fűszerpaprika 0,3 g
Só 0,2 g
Feketebors 0,05 g
 

 

Lecsós sertésszelet
Sertés hús (sovány) 60 g
Lecsó (konzerv) 20 g
Vöröshagyma (friss) 10 g
Liszt (BL55) 5 g
Olaj 4 g
Fűszerpaprika 0,5 g
Só 0,2 g
Feketebors 0,03 g


 

Párolt tarhonya
Száraztészta (4 tojásos) 60 g
Olaj 3 g
Vöröshagyma (friss) 2 g
Só 0,2 g



Alma

 

 


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >