null Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 41.számú vizsgálat- Leánykollégium Báziskonyha - Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 41.számú vizsgálat- Leánykollégium Báziskonyha - Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 41.számú vizsgálat- Leánykollégium Báziskonyha - Miskolc

41. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Leánykollégium Báziskonyha
(3525 Miskolc, Palóczy u. 7.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,1 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, Házi rizseshús

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 30

Mintavételi alap : 710 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: iskolás, felnőtt

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves  (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világos rózsaszínű lé, különböző méretű gyümölcs darabokkal. A lében fehér sűrítő szemcsék és fűszer szemcsék találhatók. Az alaplé nem áttesző. A gyümölcsök beazonosíthatóak, héjjastól főzöttek. A gyümölcsmennyisége és aránya megfelelő.        

Állomány: A lé kellően sűrűn folyó. A sűrítőanyag a leves tetején pelyhekben úszik, könnyen szétnyomható. A gyümölcsök jól átföttek, kellően puhák.
Illat: Jellegzetes,harmónikus,kellemesen savanykás, gyümölcs illata érezhető.Fahéj és szegfűszeg illata érezhető. Idegen illattól, romlásra utaló szagtól mentes.A leves elnevezése összhangban van az illattal.          
Íz: Íze telt és tiszta, a leves elnevezése és az étel íze összhangban van.Szegfűszeg, fahéj íze dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Házi rizseshús (20  dkg /adag)

Külső megjelenés: A rizs narancssárgára színezett, a szemek többsége törött, de nem összeálló, pergő. A húsdarabok különböző méretűek és alakúak. Sárgarépa darabok, kukorica, borsó, hagyma darabok láthatóak benne, a fekete színű fűszerszemcsék borsra emlékeztetnek.
Állomány: A rizsszemek egy része nem teljesen átfőtt, roppanva törik. A hús kellően puha, megfelelően tisztított. A zöldségek átföttek. Idegen anyagot nem tartalmaz.
Illat:

Főtt rizsre jellemző,jellegzetes illatú. A főtt hús és a zöldségek illata nem érvényesül. Idegen szagtól mentes.

Íz: Kellően sós,harmónikus.A pirospaprika íze és a zöldségek íze dominál, a hús aromás és telt. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra :

Gyümölcsleves
Gyümölcs mirelit 8 kg
Alma 5 kg
Liszt 0,8 kg
Só 0,1 kg
Szegfűszeg 0,01 kg
Fahéj 0,02 kg
Tejföl 20% 2,5 l
Citromlé 0,1 l
Cukor 2 kg

Házi rizseshús
Rizs 8 kg
Vöröshagyma 1,6 kg
Fűszerpaprika 0,15 kg
Bors 0,02 kg
Lapocka 9 kg
Mexikói keverék 3 kg
Paradicsompüré 0,1 kg
Lecsó 1,5 kg



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >