Borsod-Abaúj-Zemplén megye-33.számú vizsgálat-La Casa Nostra Étterem-Ónod
Borsod-Abaúj-Zemplén megye-33.számú vizsgálat-La Casa Nostra Étterem-Ónod
33. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (étterem)
La Casa Nostra Étterem (3551 Ónod, Rákóczi út 57.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt | átlag feletti | ÁTLAGOS | átlag alatti | nem megfelelő |
Menü: Brokklolikrém leves pirított kenyér kockával, Főtt burgonya, almaszósz, csibefasírt
Mintavétel ideje: 2017. február 9.
Napi adag: 188 adag/ebéd
Főzőkonyha: u.a.
Részletes érzékszervi minősítés:
Brokklolikrém leves pirított kenyér kockával (2dl/adag)
Külső megjelenés: | A leves sárgászöld színű, benne sötétzöld brokkolidarabokkal. A levesben törtfehér színű sűrítőanyag cseppek láthatóak. A pirított kenyérkockák közel azonos méretűek, egyenletlenül pirítottak, a fehértől a sötétbarnáig terjedő színűek. |
Állomány: | A sűrítőanyag szétnyomható csomókban található a levesben, a leves kissé hígan folyó. A zöldségszemcsék érezhetőek. A kenyérkockák ropogósak, pirítottak. |
Illat: | Jellemző, a brokkoli illata érezhető. Egyéb fűszer illata nem érezhető. A kenyérkockák illata kellemes, jellegzetes, tiszta. Idegen illattól mentes. |
Íz: | Brokkolira jellemző, kissé gyenge ízű, fűszerek íze nem érezhető. A pirított kenyérkockák íze jellegzetes. Idegen íztől mentes. |
Főtt burgonya, almaszósz, csibefasírt
Külső megjelenés: | A főtt burgonya közel azonos darabokra vágott, sárga színű. A 2 db csibefasírt korong alakú, kb 7 cm átmérőjű. Színe aranybarna, egyenletesen sült, egyenletesen panírozott. A szószban nem egyenletes méretűre aprított gyümölcsdarabok, fahéj szemcsék láthatóak. Az almán héj nem látható. |
Állomány: | A krumpli egyenletesen átfőtt, nem széteső. A fasírt kellően átsült, héja kellően roppanós, rágási maradék nincs. A szósz kellően sűrűn folyó, benne szétnyomható sűrítőanyag csomók érezhetőek. |
Illat: | A burgonya illata tiszta, alapanyagra jellemző. A fasírt illata tiszta, jellemző, sült panír és a húspép illata érezhető, kellően fűszeres illatú. A szószban az alma és a fahéj illata dominál, jellegzetes illatú. |
Íz: | A burgonya íze tiszta, főtt burgonyára jellemző. A fasírt kellően fűszerezett. A szósz harmonikusan fűszerezett, kissé édes. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Brokkolikrém leves
Brokkoli (mirelit)
Ételízesítő
Őrölt bors
Liszt
Olaj
Tejföl 12%