null Borsod-Abaúj-Zemplén megye-31.számú vizsgálat-Karacs Teréz Báziskonyha-Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén megye-31.számú vizsgálat-Karacs Teréz Báziskonyha-Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén megye-31.számú vizsgálat-Karacs Teréz Báziskonyha-Miskolc

31. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Karacs Teréz Báziskonyha (3533 Miskolc, Győri kapu 156.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Tejszínes karalábé leves, Paprikás burgonya

 

Mintavétel ideje: 2017.04.27.

Napi adag: 850 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tejszínes karalábé leves (2 dl /adag)

Külső megjelenés:

Világos zsemle színű lében, közel azonos méretűre vágott karalábé kockák, és néhány szem pirított kiskocka tészta látható. A leves tetején apró zsírcseppek vannak, benne piros és fekete fűszerszemcsék találhatóak.

Állomány:

Jellegzetesen sűrűn folyó lé, amely sima és homogén. A karalábé nyersen roppanó, és erősen fás. A tészta ázott.

Illat:

A karalábé jellegzetes illata érezhető. Idegen és romlásra utaló illattól mentes.

Íz:

Üres, rántás-ízű, amely elnyomja az alapanyag ízét. A fás karalábé darabok nagy mennyisége miatt a fogás élvezeti értéke alacsony.

 Paprikás burgonya  (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Narancsos barna lében, hasábokra vágott burgonya, kolbász darabok, bors és pirospaprika fűszerszemcsék láthatóak. A kolbászdarabok egyforma méretűek, kellő mennyiségben tartalmazza a fogás. A burgonya eltérő méretűre szelt, nagy része törmelékesre főtt.

Állomány:

A burgonya egy része kásás törmelékessé és pépessé főtt, a nagyobb darabok nem átfőttek. A lé sűrű a szétfőtt burgonyától. A kolbász kellően átfőtt, szájban széteső, morzsalékos, rágási maradéka nincs.

Illat:

 A kolbász füstölt, savanykás illata dominál. Fűszeres, kömény illata érezhető. Összességében zsíros, nehéz illata van, amely a burgonya illatát elnyomja. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Savanykás, kelleténél sósabb, zsíros. A köménymag íze érezhető rajta. A felhasznált alapanyagok: fokhagyma, lecsó íze nem érezhető rajta. Idegen íztől mentes, romlásra utaló íz nem érezhető.

                                   

Részletes összetétel/

anyaghányad

Tejszínes karalábé leves

Olaj

Tejszín

Liszt

Karalábé Só

Kiskockatészta

Paprikás burgonya

Füstölt kolbász

Olaj

Burgonya

Fokhagyma

Lecsó konzerv

Bors őrölt

Fűszerpaprika

Köménymag

Vöröshagyma

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >