Borsod-Abaúj-Zemplén megye-31.számú vizsgálat-Karacs Teréz Báziskonyha-Miskolc
Borsod-Abaúj-Zemplén megye-31.számú vizsgálat-Karacs Teréz Báziskonyha-Miskolc
31. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):
Karacs Teréz Báziskonyha (3533 Miskolc, Győri kapu 156.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Mintavétel ideje: 2017.04.27. Napi adag: 850 adag/ebéd Főzőkonyha: u.a. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Tejszínes karalábé leves (2 dl /adag)
Külső megjelenés: |
Világos zsemle színű lében, közel azonos méretűre vágott karalábé kockák, és néhány szem pirított kiskocka tészta látható. A leves tetején apró zsírcseppek vannak, benne piros és fekete fűszerszemcsék találhatóak. |
Állomány: |
Jellegzetesen sűrűn folyó lé, amely sima és homogén. A karalábé nyersen roppanó, és erősen fás. A tészta ázott. |
Illat: |
A karalábé jellegzetes illata érezhető. Idegen és romlásra utaló illattól mentes. |
Íz: |
Üres, rántás-ízű, amely elnyomja az alapanyag ízét. A fás karalábé darabok nagy mennyisége miatt a fogás élvezeti értéke alacsony. |
Paprikás burgonya (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Narancsos barna lében, hasábokra vágott burgonya, kolbász darabok, bors és pirospaprika fűszerszemcsék láthatóak. A kolbászdarabok egyforma méretűek, kellő mennyiségben tartalmazza a fogás. A burgonya eltérő méretűre szelt, nagy része törmelékesre főtt. |
Állomány: |
A burgonya egy része kásás törmelékessé és pépessé főtt, a nagyobb darabok nem átfőttek. A lé sűrű a szétfőtt burgonyától. A kolbász kellően átfőtt, szájban széteső, morzsalékos, rágási maradéka nincs. |
Illat: |
A kolbász füstölt, savanykás illata dominál. Fűszeres, kömény illata érezhető. Összességében zsíros, nehéz illata van, amely a burgonya illatát elnyomja. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Savanykás, kelleténél sósabb, zsíros. A köménymag íze érezhető rajta. A felhasznált alapanyagok: fokhagyma, lecsó íze nem érezhető rajta. Idegen íztől mentes, romlásra utaló íz nem érezhető. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Tejszínes karalábé leves Olaj Tejszín Liszt Karalábé Só Kiskockatészta Paprikás burgonya Füstölt kolbász Olaj Burgonya Fokhagyma Lecsó konzerv Bors őrölt Fűszerpaprika Köménymag Só Vöröshagyma
|