null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 30. számú vizsgálat - Mohácsi Mátyás Kollégium konyhája - Sátoraljaújhely

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 30.számú vizsgálat - Mohácsi Mátyás Kollégium konyhája - Sátoraljaújhely

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 30. számú vizsgálat - Mohácsi Mátyás Kollégium konyhája - Sátoraljaújhely

30. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Mohácsi Mátyás Kollégium konyhája (3980 Sátoraljaújhely, Kossuth út 26.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Kertészleves, Burgonyafőzelék, fasírozott

 

Mintavétel ideje: 2016.06.28.

Napi adag: 94 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Kertészleves (2,5dl/adag)

Külső megjelenés:

Opálos, sárgás színű alaplé, felületén kellő mennyiségű, apró zsírcseppekkel. Benne jellemző színű, 0,5-1 cm-es sárgarépa kockák, zöldborsó szemek és apró karfiolrózsák találhatóak. A levesbetét eperlevél tészta, amely sárgásfehér színű, kissé összecsomósodott. Az összetevők kellő mennyiségben vannak jelen.

Állomány:

A leves hígan folyó, a levesbetét és minden zöldség kellően átfőtt, nem túlfőtt.

Illat:

A fogás illata jellemző, de gyenge. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A fogáson a fűszerek és a zöldségek íze érezhető, a zöldborsó íze dominál. Idegen íztől mentes.

Burgonyafőzelék (2dl/adag), Fasírozott (2db/adag)

Külső megjelenés:

A főzelék fényes, aranysárga színű, tetején apró zsírcseppekkel, benne barna és sötétzöld színű fűszerszemcsékkel. A burgonyaszeletek különböző méretű karikákra szeleteltek. A 2 db fasírozott 5 cm átmérőjű, lapított gömb alakú, barna színű, felülete morzsás.

Állomány:

Kellően sűrűn folyó főzelék, kissé csomós. A burgonya kellően átfőtt. A fasírozott kérge roppanósra sült, belül kellően puha, rágási maradék nincs.

Illat:

A főzelék jellegzetes, kissé savanykás és babérlevél illatú. A fasírozott illata jellegzetes. Harmonikus összhatású.

Íz:

A főzeléken a hagyma íze érezhető, a jellegzetesen savanykás íz, a babérlevél és a fűszerek íze kevésbé érezhető. A fasírozott jellegzetesen fűszerezett, de kissé égett ízű.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Kertészleves

Tyúkhúsleves alap

Zöldségkeverék mix (mirelit)

Ételízesítő (sómentes)

4 tojásos tészta

Burgonyafőzelék

Burgonya

Babérlevél

Tejföl 12%

Olaj

Liszt

Fasírozott

Sertéscomb

Olaj

Fűszerpaprika

Kenyér

Fokhagyma

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >