null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 29.számú vizsgálat-Miskolc-Tapolcai Tagiskola Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 29.számú vizsgálat - Miskolc-Tapolcai Tagiskola Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 29.számú vizsgálat - Miskolc-Tapolcai Tagiskola Tálalókonyha

29. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Miskolc-Tapolcai Tagiskola Tálalókonyha (3529 Miskolc, Iglói utca 10.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Brokkoli leves pirított tökmaggal,

Bácskai tarhonyás hús, Őszi saláta

 

Mintavétel ideje: 2016.09.21.

Napi adag: 137 adag/ebéd

Főzőkonyha: MKMK Szemere Köz. Isk.

(3529 Miskolc, Ifjúság út 16-20.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkoli leves pirított tökmaggal (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világos zöld színű leves, benne sötétzöld, apró brokkoli darabokkal és apró sárgarépa darabokkal. A tökmag külseje sötétzöld, belseje halvány okkersárga. Méretük az apró, morzsa nagyságú daraboktól az egész szemekig változik. Megjelenésük jól harmonizál.

Állomány:

Közepesen sűrűn folyó, az apró brokkoli darabok jól érezhetőek, átfőttek, szájban sima érzetet kelt. A tökmag ropogós, amely jól kiegészíti a leves krémességét. Idegen anyagot nem tartalmaz.

Illat:

A brokkoli jól felismerhető, kellemes, jellegzetes és harmonikus leves és a tökmag illata is, tiszta illat jellemzi. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Határozott brokkoli íz jellemzi, kellően fűszeres, kellően ízes, harmonikusan telt, jellegzetes. Idegen íztől mentes.

Bácskai tarhonyás hús (31 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A gépi tarhonya narancsos-barnás színű, közel azonos méretű 2-3 cm-es, sötétbarna színű, kellő mennyiségű húskockákkal és paprikás szafttal. Rajta bors- és paprikaszemcsék láthatóak.

Állomány:

A tarhonya pergős, kellően átfőtt, nem ragad, nem tapad. A hús puha, rugalmasan rágható, kevés zsíros részt is tartalmaz, rágási maradék nincs, csontot, porcot nem tartalmaz. A szaft zsíros, mennyisége kevés.

Illat:

Intenzív pörkölt illat jellemzi, kellemesen paradicsomos és paprikás, kellemesen fűszeres, a tarhonya pirított illatú. Idegen illattól mentes.

Íz:

Kellően fűszerezett, jellegzetes. A bors és a pirospaprika íze érezhető és paradicsomos íz kivehető. Idegen íz nem érezhető.

Őszi saláta (8dkg/adag)

Külső megjelenés:

A salátát alkotó zöldségek: kukorica, sárgarépa, uborka, káposzta. A kukorica egész szemű, a zöldségek csíkokra vágottak, a dió kisebb darabokra tört, és a salátán kevés lé is látható. Színük jellemző. Jól tisztítottak. Szennyeződés vagy hibás rész nem látható.

Állomány:

A zöldségek frissen roppanósak, nem elpuhultak, nem kemények. A saláta nem túl leveses. A dió puha, friss, jól rágható.

Illat:

Kissé ecetes, édes-savanykás illatú, az alkotók illata jól kivehető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Cukros-ecetes, édeskés-savanykás lében jellegzetes, friss ízű zöldségek. Minden alkotó íze érvényesül. Harmonikus. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Brokkoli leves

Brokkoli kocka (mirelit)

Fokhagyma

Medvehagyma (mirelit)

Bors

Liszt

Főzőtejszín

Delikát sómentes

Bácskai tarhonyáshús

Vöröshagyma

Só jódozott

Fűszerpaprika

Bors

Olaj

Tarhonya

Lecsó

Sertés comb

Köménymag

Fokhagyma

Őszi saláta

Fejeskáposzta

Kukorica (mirelit)

Sárgarépa

Ecet

Kristálycukor

Dióbél

Uborka

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >