null Békés megye - 49. számú vizsgálat - Dobozi Mesekert Óvoda 2. Tálalókonyha

Békés megye - 49. számú vizsgálat - Dobozi Mesekert Óvoda 2. Tálalókonyha

Békés megye - 49. számú vizsgálat - Dobozi Mesekert Óvoda 2. Tálalókonyha

49. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Dobozi Mesekert Óvoda 2. Tálalókonyha (5624 Doboz, Bajcsy-Zs. utca 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Póréhagymakrém leves, Sült csirkecomb, párolt rizs,

párolt zöldség, Fehér kenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.12.08.

Napi adag: 59 adag/ebéd

Főzőkonyha: Doboz Nagyközség Önkormányzat Főzőkonyha (5624 Doboz, Kossuth tér 5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Póréhagymakrém leves (3 dl /adag)

Külső megjelenés:

Krémfehér sűrített lében zöld, illetve sárgászöld színű póréhagymaszeletek láthatók. Tetejét kevés mennyiségű zsiradék díszíti.

Állomány:

Leve csomómentes, közepesen sűrűn folyó, a póréhagyma kissé túlfőtt.

Illat:

Jellegzetes, harmonikusan hagymás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, intenzitása kissé gyenge, minden idegen íztől mentes.

Sült csirkecomb, párolt rizs, párolt zöldség (7 dkg + 25 dkg+ 20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egy darab fűszerekkel színezett felületű, pirosasra sült csirke alsócomb. Körete jellegzetes színű zöldborsó, kukorica és kockázott sárgarépa, valamint törtfehér színű, párolt rizs.

Állomány:

A rizs pergő, felülete zsiradéktól fénylő. A zöldségek kellően puhák, alaktartók. A hús jól átsült, kellően rugalmas.

Illat:

Összetevőire jellemző, harmonikus, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Fehér kenyér

Külső megjelenés:

Szabadon vetett vekniből szelt, két darab negyedelt kenyérszelet. Héja fényes, aranybarnára sült, bélzete egyenletes törtfehér.

Állomány:

Közel egyenletesen lazított, rugalmas.

Illat:

Jellegzetes, friss, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, friss, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Póréhagyma krémleves

Kakukkfű

Csontleves alap

Knorr póréhagymakrém leves alap

Só Étolaj

Liszt

Tej 1,5%

Póréhagyma

Sült csirkecomb

Csirkecomb alsó

Sültek és pecsenyék fűszerkeverék

Rama

Párolt rizs

Párolt zöldségek

Mexikói zöldségkeverék


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >