Békés megye - 45.számú vizsgálat - Petőfi Sándor Általános Iskola Felsőtagozat Tálalókonyha - Kondoros
Békés megye - 45. számú vizsgálat - Petőfi Sándor Általános Iskola Felsőtagozat Tálalókonyha - Kondoros
45. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Petőfi Sándor Általános Iskola Felsőtagozat Tálalókonyha (5553 Kondoros, Iskola út 2/6.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.10.20. Napi adag: 89 adag/ebéd Főzőkonyha: Kondorosi Csárda (5553 Kondoros, Hősök út 23.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Szegedi gulyásleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Barnás-piros, áttetsző alaplében sok szabálytalan alakú, barna színű, egyenetlen méretű húsdarab, burgonyakockák, hullámos sárgarépa hasábok, levesbetétként sok eltérő méretű galuskatészta. Tetején zöld fűszernövény darabkák, illetve sötét-piros színű zsiradék réteg. A hús egy része mócsingos, zsíros. Tartalmas leves. |
Állomány: |
Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek kellően átfőttek. A hús jól átfőtt, de néhány darab kissé rágós. |
Illat: |
Gulyáslevesre jellemző, paprikás-hagymás, de kissé zsíros. |
Íz: |
Gyengén fűszerezett, kissé íztelen. Gazdag leves, de a sok zsír rontja az ízhatást. |
Túrótöltelékes gombóc (20 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Barnás-drapp színű, enyhén pirított zsemlemorzsába forgatott, kb. 5 cm átmérőjű gombócok, kevés porcukorral meghintve. A morzsa nem fedi egyenletesen a tésztát. Metszéslapján kb. 4 cm átmérőjű a túrótöltelék, a tészta kb. 0,5 cm, egyenletes vastagságú. |
Állomány: |
A tészta kissé nehezen vágható, rágható, enyhén gumiszerű. A töltelék sűrű, a túró darabok érezhetők. |
Illat: |
Felvágás előtt az enyhén pirított zsemlemorzsa illata dominál, felvágva a túró kissé savanykás, citromos illata érezhető. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, tiszta, a túró enyhén citromos. |
Részletes összetétel/ anyaghányad 90 adagra vonatkoztatva |
Szegedi gulyásleves Marhalábszár 4,5 kg Burgonya 5,5, kg Húsleveszöldség 1,8 kg Vöröshagyma 0,9 kg Natúr lecsó 0,9 kg Liszt 0,9 kg Tojás 7 db Só 0,18 kg Fokhagyma 0,05 kg Fűszerpaprika 0,1 kg Őrölt kömény 2,5 g Étolaj 0,4 l Petrezselyemzöld 2 dkg Delikát 10 dkg Túrógombóc Túrógombóc (mirelit) 18 kg Zsemlemorzsa 1,8 kg Porcukor 0,5 kg Vaníliás cukor 5 dkg
|