null Békés megye - 36.számú vizsgálat - 1. sz. Iskola Tálalókonyha

Békés megye- 36.számú vizsgálat-1. sz. Iskola Tálalókonyha

Békés megye - 36.számú vizsgálat -1. sz. Iskola Tálalókonyha

számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

1. sz. Iskola Tálalókonyha (5720 Sarkad, Kossuth út 25.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Kaporleves levesgyönggyel,

Rakott burgonya, Saláta kavalkád

 

Mintavétel ideje: 2016.04.20.

Napi adag: 310 adag/ebéd

Főzőkonyha: Közétkeztetési Intézmény

(5720 Sarkad, Kossuth út 25.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Kaporleves levesgyönggyel (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Zöld színű, opálos, apró kapordarabkákat tartalmazó lé. Felületén arányos mennyiségű zsiradék. A levesgyöngy aranybarna színű, jellegzetes.

Állomány:

Jellegzetes, hígan folyó, csomómentes. A levesgyöngy ropogós.

Illat:

Kaporra jellemző illatú, harmonikus, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Kaporlevesre jellemző, savanykás, édeskés, harmonikus. Minden idegen íztől mentes.

Rakott burgonya (27dkg/adag)

Külső megjelenés:

Eltérő méretűre darabolt burgonya apró darabokra vágott főtt tojással, virsli- és füstölt kolbászkarikával rétegezve, sütve, tetején rápirított tejföllel. A burgonya a füstölt kolbásztól világos pirosra színezett.

Állomány:

Az összetevők jól átfőttek, kevésbé szaftos.

Illat:

Kellemes, enyhén füstölt illatú, jellegzetes. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Összetevőkre jellemző, jellegzetes, kellemes, harmonikus, kellemesen sós. Minden idegen íztől mentes.

Saláta kavalkád (7 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A salátakeverék kínai kel, lila káposzta, lilahagyma, paradicsom, fehérretek szeletekből és sárgarépa csíkokból áll.

Állomány:

Zömében roppanós állományú, néhány kevésbé friss érzetű.

Illat:

Az alkotókra jellemző illatú, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Zöldségekre jellemző ízű, ízesítés nélküli. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Kaporleves

Vöröshagyma (mirelit)

Ecet 10%

Étolaj

Kristálycukor

Búzaliszt

Tej 1,5%

Kapor

Rakott burgonya

Lecsó kolbász

Étolaj

Zsemlemorzsa

Vándor parasztkolbász

Virsli

Tejföl 12%

Burgonya

Tojás

Saláta kavalkád

Vöröshagyma

Olívabogyó

Olíva olaj

Fejes káposzta

Paradicsom

Jégcsapretek

Uborka

Sárgarépa

Kínai kel

Saláta

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >