null Baranya megye - 37. számú vizsgálat - Komlói Egészségcentrum Bányász Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ Tálalókonyha

Baranya megye - 37. számú vizsgálat - Komlói Egészségcentrum Bányász Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ Tálalókonyha

Baranya megye - 37. számú vizsgálat - Komlói Egészségcentrum Bányász Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ Tálalókonyha

37. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Komlói Egészségcentrum Bányász Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ Tálalókonyha
(7300 Sikonda, Fürdő u. 4.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,2 pont

 

 

Menü: Nyírségi gombócleves, Fahéjas csiga

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. július 12.

Mintavételi alap : 21 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 60 év feletti

Főzőkonyha:
GOSZT Krili Bt.
(7300 Komló, Majális tér 1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Nyírségi gombócleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás-drappos, opálos alaplében egyformára darabolt narancsos sárgarépadarabok, törtfehér karfiolrózsa darabok, jellemző színű zöldborsó, törtfehér gyökérzöldség kockák és drappos-barnás színű gombaszeletek láthatók. A gombócok kb. 2 cm hosszú, henger alakú, törtfehér színű fűszerszemcséket tartalmazó nudli formájúak. A hús közel egyenletes méretűre kockázott, barnás színű, egy-két szem mócsingos részt is tartalmaz. tartalmas leves.
Állomány: Az alaplé kellően sűrű, a zöldségek átfőttek, puhák, a gombóc is egyenletesen átfőtt, némelyik túlfőtt. A hús puha, néhol a zsíros részek nehezen rághatók.
Illat: Kissé gyenge illatú, a zöldségek és a hús illata harmonikus, a gomba illata jól érződik . Idegen illattól mentes.
Íz: A zöldségek íze mellett, a hús és a gomba íze dominál. Harmonikus ízhatású. A fűszerezettség kissé gyenge.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fahéjas csiga (2 db/adag)

Külső megjelenés: 2 db fahéjas ízesítésű kelt tésztából készült csiga a második fogás, ami kb. 8 cm átmérőjű, tojásdad alakú, kb. 2,5-4  cm magas, csiga alakúra tekert, a tésztarétegek között barna fahéjas töltelékkel töltött. Felülete aranybarnára sült, matt fényű, friss és kellően átsült megjelenésű.
Állomány: A csiga bélzete átsült, jól rágható, rugalmas. Amelyik feltehetően a tepsi szélén sült, annak állománya kissé szárazabb. A töltelék csomómentes, mennyisége a tésztához képest megfelelő, egyformán eloszlatott.
Illat: Kelt, sült tészta illata harmonizál a fahéjas töltelék fűszeres-édes, jellegzetes illatával. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kelt tészta íze harmonizál az édes-karakteres fahéjas ízzel. Idegen íztől mentes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 345 adagra:

Nyírségi gombócleves
Sertéslapocka 27 kg
Olaj (napraforgó) 1,035 liter
Liszt 1,7525 kg
Bors (fekete, őrölt) 0,173 kg
Főszerpaprika 0,069 kg
Só 1,035 kg
Ételízesítő 0,173 kg
Fokhagyma 0,072 kg
Sárgarépa 14,786 kg
Vöröshagyma 1,916 kg
Gomba (friss) 8,117 kg
Gyökérkocka (mirelit) 6,9 kg
Karfiol (mirelit) 3,45 kg
Petrezselyem zöld (mirelit) 0,069 kg
Zeller kocka (mirelit) 1,725 kg
Zöldborsó (mirelit) 3,45 kg
Nudli (mirelit) 13,8 kg

 

Fahéjas csiga
Tej (1,5%) 2,8 liter
Tojás 7 db
Liszt 6,72 kg
Kristálycukor 0,6 kg
Élesztő (friss) 0,12 kg
Fahéj 0,28 kg
Só 0,056 kg

 


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >