null Baranya megye - 36. számú vizsgálat - Vásárosdombói Mesevár Óvoda Tálalókonyha

Baranya megye - 36. számú vizsgálat - Vásárosdombói Mesevár Óvoda Tálalókonyha

Baranya megye - 36. számú vizsgálat - Vásárosdombói Mesevár Óvoda Tálalókonyha

36. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Vásárosdombói Mesevár Óvoda Tálalókonyha
(7362 Vásárosdombó Szabadság tér 14.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,7 pont

 

 

Menü: Palócleves, Aranygaluska vaníliamártással

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. július 11.

Mintavételi alap : 35 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2,5-7 év

Főzőkonyha:
Vásárosdombói Főzőkonyha
(7362 Vásárosdombó Szabadság tér 17.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Palócleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától narancsos-drappra színezett, tejterméket tartalmazó sűrített alaplében vajszínű zöldbab csíkok, narancsos sárgarépadarabok, közel azonos méretűre kockázott, zsíros részeket is tartalmazó húsdarabok, eltérő méretű és alakú sárgásfehér burgonya kockák láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. Tetején narancspiros zsiradékcsepp, alján apró fekete fűszerszemcsék találhatók.
Állomány: Az alaplé kellően sűrű, csomómentes. A hús kissé rágós, a zöldségek kissé túlfőttek.
Illat: Kevésbé jellegzetes, kissé üres, ételízesítőre emlékeztető illat érezhető. Idegen illattól mentes.
Íz: Kissé üres, kevésbé jellegzetes, fűszerszegény. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aranygaluska vaníliamártással (20 + 10 dkg/adag)

Külső megjelenés: A második fogás különböző méretű, középbarna színűre sült, matt felületű kelttészta darabok kissé összeállt cukros dióval, vajsárga színű, puding jellegű, arányaiban kevesebb mennyiségű mártással meglocsolva.
Állomány: A kelt tészta kissé túlsült, száraz hatású, kissé rugalmatlan. A mártás sima, puding jellegű.
Illat: A kelt tészta és a dió illata harmonikusan érezhető, édeskés. Idegen szagtól mentes.
Íz: Az aranygaluska íze kelt tésztára jellemző, a dió íze kevésbé érződik, a mártás ízében a pudingpor jellegzetes, keményítős íze dominál, vaniliás íz nem érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 40 adagra:

 

Palócleves
Étolaj 0,2 liter
Vöröshagyma 0,2 kg
Sertés comb 1,6 kg
Zöldbab (mirelit) 1,6 kg
Burgonya 2 kg
Tejföl 0,4 kg
Fűszerpaprika 0,1 kg
Só 0,15 kg
Ételízesítő (sómentes) 0,08 kg
Liszt 0,25 kg
Lecsó 0,15 kg

 

Aranygaluska vaníliamártással
Tej (1,5%; UHT) 6 liter
Liszt 3,5 kg
Élesztő 0,14 kg
Kristálycukor 0,2 kg
Dió 1,2 kg
Citromhéj 0,1 kg
Sütőmargarin 0,25 kg
Vaniliás pudingpor 0,42 kg
Vaniliáscukor 0,1 kg


 


 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >