null Baranya megye - 34. számú vizsgálat - Mecsekvidéki Vendéglátó Zrt. Iskola Étterem Főzőkonyha - Komló

Baranya megye - 34. számú vizsgálat - Mecsekvidéki Vendéglátó Zrt. Iskola Étterem Főzőkonyha - Komló

Baranya megye - 34. számú vizsgálat - Mecsekvidéki Vendéglátó Zrt. Iskola Étterem Főzőkonyha - Komló

34. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Mecsekvidéki Vendéglátó Zrt. Iskola Étterem Főzőkonyha
(7300 Komló, Gagarin u. 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,0 pont

 

 

Menü: Tejfölös zellerleves, Tarhonyás hús, Káposztasaláta

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. július 10.

Mintavételi alap : 49 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt

A főzőkonyha üzemeltetője:
Mecsekvidéki Vendéglátó Zrt.
(7623 Pécs, Bajcsy Zs. u. 14-16.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Tejfölös zellerleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától narancsosra színezett, tejterméket tartalmazó sűrítésből származó fehér pöttyökkel tarkított opálos alaplében,  törtfehér színű, néhol barnás foltos egyenletesre kockázott zellerkockák láthatók megfelelő mennyiségben . A leves tetején narancsos színű zsiradékcseppek, benne  zöldfűszerszemcsék láthatóak. Levesbetétként  vajszínű kagylótésztát tartalmaz. Tetszetős megjelenésű.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű,  a zöldségek és a levesbetét megfelelően megfőttek, egy-két zellerkocka szétfőtt.
Illat: A zeller aromás és a tejtermék savanykás illata harmonikusan érezhető. Idegen illattól mentes.
Íz: A zeller karakteres íze és a tejtermék savanykás íze harmonikusan érezhető, telt ízhatású.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarhonyás hús (15-20 dkg/adag)

Külső megjelenés: A drappos színű, kevésbé pirított gépi tarhonyatészta pirospaprikás szafttal egyenletesen bevont, benne  barna színű, többnyire egyenetlen méretű húskockák láthatók, amikkel egyenletesen elkevert. Tetszetős megjelenésű, az összetevők aránya megfelelő.
Állomány: A tarhonya kevésbé megpirított, kissé vizes érzetű, a hús kissé száraz, a szaftot a tészta magába szívta.
Illat: A kitálalt étel lecsós-borsos illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: A kitálalt étel lecsós-borsos ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta (2,5 dkg/adag)

Külső megjelenés Egyenletes csíkokra, szálasra vágott, zöldesfehér színű friss fejes káposzta felületén barnás színű őrölt köménymagszemcsék láthatók. A felöntölé megfelelő mennyiségű, átlátszó, tiszta.
Állomány Friss, roppanós érzetű.
Illat Jellemző, friss, édeskés-savanykás köményes illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz Savanykás-édeskés ízű, a kömény íze megfelelően érvényesül, de a káposzta íz kissé gyenge. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 26 adagra:

Tejfölös zellerleves
Olaj 0,1 l
Tejföl 12% 0,8 l
Finomliszt 0,13 kg
Levestészta 0,26 kg
Őrölt fekete bors 0,004 kg
Fűszerpaprika 0,013 kg
Só 0,036 kg
Ételízesítő 0,052 kg
Vöröshagyma 0,087 kg
Mirelit petrezselyem zöld 0,052 kg
Mirelit zellerkocka 2,08 kg

Tarhonyás hús
Sertés comb 2,74 kg
Olaj 0,5 l
Tarhonya 2,6 kg
Őrölt fekete bors 0,005 kg
Fűszerpaprika 0,039 kg
Só 0,039 kg
Vöröshagyma 0,9 kg
Lecsó konzerv 0,31 kg

Káposztasaláta
Kristálycukor 0,13 kg
Őrölt kömény 0,006 kg
Só 0,026 kg
Ecet 0,5 l
Fejes káposzta 3,25 kg

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >