null Baranya megye - 33. számú vizsgálat - Sásdi ÁMK Óvoda Főzőkonyha

Baranya megye - 33. számú vizsgálat - Sásdi ÁMK Óvoda Főzőkonyha

Baranya megye - 33. számú vizsgálat - Sásdi ÁMK Óvoda Főzőkonyha

33. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Sásdi ÁMK Óvoda Főzőkonyha
(7370 Sásd, Rákóczi u. 3.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,7 pont

 

 

Menü:Májgombócleves, Rántottsajt, tartármártás, párolt rizs

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. július 10.

Mintavételi alap : 29 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

A főzőkonyha üzemeltetője: Sásd Város Önkormányzata
(7370 Sásd, Dózsa György u. 32)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgombócleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű, vízszerű alaplében apróra szecskázott, azonos méretű narancsos sárgarépadarabok, tört fehér gyökérzöldség darabok láthatóak. A levesbetét barnás-drappos színű 1,5-2,0 cm-es nagyságú májgombóc. Az összetevők aránya megfelelő. Tetején apró zsiradék cseppek gyöngyöznek.
Állomány: Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek átfőttek, puhák, a májgombóc egyenletesen megfőtt.
Illat: Kissé üres illatú, enyhén érezhető a zöldségek és a májgaluska illata. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kissé üres ízű, fűszerszegény, a májgaluska íze nem, a zöldségek íze enyhén érezhető, jellegtelen. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott sajt, tartármártás, párolt rizs (8 + 15 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Az alapanyagra jellemző, fehér színű, az ételízesítőtől kissé sárgásra színezett hosszúkás, kissé összetapadt rizsszemek alkotják a köretet, felületükön ételízesítőből származó narancsos-zöld színű fűszerszemcsék láthatók. A feltehetően mirelit termékből készült rántott sajt hasáb alakú, arany barnára sült panírral hiánytalanul fedett, metszésfelületén a sajt világossárga színe látszik. A tartármártás jellemző, vajszínű, fekete fűszerszemcséket tartalmaz.

Állomány: A rizs jól átfőtt, puha, a néhány csomó villával könnyen szétnyomható. A sajt kissé visszapuhult, kellően átsült, nem gumiszerű. A tartármártás, sűrű, krémes, homogén, kissé buborékos.
Illat: A rizs tiszta főtt gabonára emlékeztető és a sajt illata mellett, a majonéz savanykás illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főtt rizsre jellemző gabona íz mellett a bundázott sajt íze harmonikusan érezhető. A tartármártás a kelleténél savanyúbb. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 23 adag:

Májgombócleves
Búzaliszt 0,25 kg
Olaj 0,05 l
Tojás 11 db
Vöröshagyma 0,1 kg
Só 0,015 kg
Fekete őrölt bors 0,002 kg
Sárgarépa 0,6 kg
Zellergumó 0,15 kg
Csirkemáj 0,24 kg
Petrezselyem gyökérkocka, mirelit 0,24 kg
Karalábé 11 kg
Szárított petrezselymzöld 0,0075 kg
Tyúkhúsleves alap 0,025 kg
Delikát 0,015 kg

Rántott sajt, párolt rizs
Olaj 0,15l
Rántott sajt, mirelit 1,9 kg
Rizs 1,2 kg
Tartármártás
Tejföl 20% 0,5 l
Porcukor 0,015 kg
Mustár 0,009 kg
Majonéz 0,09 kg
Fehérbors 0,09 kg
Citromlé 0,015 l


 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >