null Baranya megye - 31. számú vizsgálat - Kanizsai Dorottya Általános Iskola Főzőkonyha - Siklós

Baranya megye - 31. számú vizsgálat - Kanizsai Dorottya Általános Iskola Főzőkonyha - Siklós

Baranya megye - 31. számú vizsgálat - Kanizsai Dorottya Általános Iskola Főzőkonyha - Siklós

31. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Kanizsai Dorottya Általános Iskola Főzőkonyha
(7800 Siklós, Iskola u. 25.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,3 pont

 

 

Menü:Kerti zöldségleves, Budapest ragu párolt rizzsel

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. július 6.

Mintavételi alap : 290 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt

A főzőkonyha üzemeltetője:TS GASTRO KFT.
(2730 Albertirsa, Pesti út 6.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Kerti zöldségleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Opálos, sárgás-zöldes alaplében megfelelően tisztított, egyenetlen méretűre darabolt narancsos színű sárgarépa karikák, tört fehér színű gyökérzöldség darabok, kis mennyiségben jellemző színű zöldborsószemek, és fakó sárga színű zöldbab látható.  A tetején kis mennyiségű zsiradékcseppek, petrezselyemlevelek és ételízesítőből származó szárított zöldségdarabok úsznak.  Levesbetétként tört fehér színű eperlevél tészta látható.
Állomány: Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek túlfőttek, mállók, a levesbetét megfelelően átfőtt.
Illat: Kissé üres, nem elég intenzív, ételízesítő illata érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegtelen, nem elég intenzív, ételízesítő íze dominál. A só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budapest ragu párolt rizzsel (7 + 20 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A szürkésfehér színű, néhol megpirult, kisebb-nagyobb csomókban összeálló rizsszemek alkotják a köretet. Sötétbarna, hígan folyó szaftban hagymadarabok, kis mennyiségben zöldborsószemek, barna színű májdarabok és szafttal egyenletesen bevont, kockázott, barnás színű húsdarabok láthatók.

Állomány: A rizs kissé ragacsos, kisebb-nagyobb csomókba összeállt. A máj néhol kemény, a szaft hígan folyó. A hús puha, jól rágható.
Illat: A kitálalt köret a rizsre jellemző semleges gabona illatú. A raguban hagymás-májas-fűszeres illat dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főtt rizsre jellemző gabona íz mellett a ragu májas íze dominál. A só használat túlzó. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 155 adag:

Kerti zöldségleves
Olaj 0,33 l
Fekete őrölt bors 0,003 kg
Só, jódozott 0,109 kg
Ételízesítő 0,109 kg
Gyökér 2,33 kg
Karalábé 3 db
Petrezselyemzöld csomó 1 db
Sárgarépa 3 kg
Vöröshagyma 0,6 kg
Zeller 0,77 kg
Karfiol mirelit 2 kg
Kelbimbó 1 kg
Zöldborsó mirelit 2 kg

Budapest ragu párolt rizzsel
Sertéslapocka 5,6 kg
Csirkemáj 2,8 kg
Olaj 1 l
Liszt 0,6 kg
Fekete őrölt bors 0,009 kg
Fűszerpaprika 0,05 kg
Só 0,14 kg
Fokhagyma 0,14 kg
Petrezselywmzöld 0,5 csomó
Vöröshagyma 2 kg
Lecsóalap 1,8 kg
Zöldborsó mirelit 2,8 kg
Gomba szeletelt mirelit 2,8 kg
Rizs 11,5 kg



 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >