null Baranya megye - 30. számú vizsgálat - Újpetre Óvoda Tálalókonyha

Baranya megye - 30. számú vizsgálat - Újpetre Óvoda Tálalókonyha

Baranya megye - 30. számú vizsgálat - Újpetre Óvoda Tálalókonyha

30. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Újpetre Óvoda Tálalókonyha
(7766 Újpetre, Kossuth u. 149)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,3 pont

 

 

Menü:Brokkoli leves, Paradicsomos káposztafőzelék natúr sertésszelettel, Kenyér

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. július 5.

Mintavételi alap : 25 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha: Újpetre Főzőkonyha (2010-Villány Kft.)
(7766 Újpetre, Kossuth u. 126)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Brokkoli leves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Zavaros, opálos, zöldes színű alaplében narancssárga színű sárgarépa karikák, néhány apró burgonyára emlékeztető zöldségdarab, zöld színű brokkolirózsa darabok és abból származó szemcsék és vajszínű gyűrűtészta látható. A leves tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne zöldfűszer szemcsék találhatók.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek kellően puhák, némelyikük túlfőtt, a tészta is jól átfőtt.
Illat: A leves illata nem jellemző, üres. Idegen szagtól mentes.
Íz: Üres ízű, kevésbé intenzív, jellegtelen. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paradicsomos káposztafőzelék natúr sertésszelettel (2 dl + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Paradicsomos ételre jellemző, megfelelő sűrűségű, piros színű alapszószban egyenetlen méretűre, túlnyomórészt nagyra darabolt üveges-törtfehér káposztacsíkok láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. A paradicsomos káposzta tetején megfelelő mennyiségű zsiradék látható. A szürkés hússzeletek nem egyenletesre daraboltak, fűszertelenek, lisztes réteggel borítottak.

Állomány: A paradicsomos szósz megfelelő sűrűségű, a káposzta kellően megfőtt, kissé roppanós, a sűrítés csomómentes, sima. A hús átsült, kissé száraz, kissé rágós.
Illat: A hús illata jellegtelen, enyhe fokhagyma illat érezhető, a káposzta enyhén édeskés-savanykás illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főzelék íztelen, enyhén édeskés. A hús íztelen, fűszertelen. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenyér

Külső megjelenés: A vetett formájú kenyérszelet héja vékony, világosbarna, matt, a kenyérbél a héjtól nem elválló drapp színű. A kenyér alján fekete foltok láthatók.
Állomány: A kenyér száraz, nem friss érzetű, szivacsos.
Illat: A kenyérre kevésbé jellemző, kissé üres, kissé állott illatú.
Íz: Íztelen, állott, nem friss kenyérre jellemző. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 50 adag:

Brokkoli leves
Brokkoli mirelit 2 kg
Tejföl 12/ 1 kg
Sárgarépa 0,5 kg
Petrezselyemgyökér 0,25 kg
Liszt 0,2 kg
Karalábé 0,15 kg
Zeller 0,1 kg
Vöröshagyma 0,1 kg
Petrezselymzöld 2 csomag
Fűszerpaprika 0,015 kg
Só 0,01 kg
Őrölt fekete bors 0,025 kg
Száraztészta 0,25 kg

Paradicsomos káposztafőzelék
Fejeskáposzta 7,5 kg
Paradicsompüré 0,75 kg
Liszt 0,5 kg
Olaj 0,2 l
Cukor 0,2 kg
Zeller 0,1 kg
Vöröshagyma 0,05 kg

Fekete őröltbors
Köménymag

Natúr sertésszelet
Sertéshús sovány 3 kg
Liszt 0,25 kg
Olaj 0,2 l
Só 0,01 kg
Bors
Rozmaring



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >