null Baranya megye - 29. számú vizsgálat - Harkányi Óvoda Konyha

Baranya megye - 29. számú vizsgálat - Harkányi Óvoda Konyha

Baranya megye - 29. számú vizsgálat - Harkányi Óvoda Konyha

29. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Harkányi Óvoda Konyha
(7815 Harkány, Arany János u. 16.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,8 pont

 

 

Menü:Brokkoli krémleves levesgyönggyel, Sajtos csirkemell párolt rizzsel

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. július 5.

Mintavételi alap : 140 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt

A főzőkonyha üzemeltetője:Harkányi Óvoda és Konyha
(7815 Harkány, Dankó Pista u. 7/1.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Brokkoli krémleves levesgyönggyel (4 dl/adag)

Külső megjelenés: Halvány-sárgászöld, opálos, híg lében zöld, a brokkoli virágra jellemző szemcsék, sárgarépafoszlányok és zöld fűszerszemcsék láthatók. A levesbetét 0,5 cm átmérőjű, aranybarna színű, gömb alakú, olajos felületű levesgyöngy.
Állomány: A leves híg, nem krémlevesre jellemző állományú, a levesgyöngy megfelelő állományú, roppanós, a levesben kellően visszapuhul.
Illat: Kevésbé intenzív, a brokkoli illata enyhén érezhető, a levesbetét illata jellemző, tiszta, harmonikus. Idegen illattól mentes.
Íz: A brokkoli íze kevésbé dominál, jellegtelen, üres, vizes ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos csirkemell párolt rizzsel (7+ 20 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A rizs tört fehér színű, hosszúkás alakú, pergős. 2 db  jellemző alakú, sült csirkemell szelet  tetején aranybarnára pirított olvasztott sajt látható.

Állomány: A rizs pergős, egyenletesen átfőtt, kissé száraz. A hús kissé száraz, emiatt nehezebben nyelhető, a sajt olvadt sajtra jellemző.
Illat: A rizs tiszta, semleges, gabona illatú, a hús illatát elnyomja a sajt jellegzetes illata. Idegen szagtól mentes.
Íz: A rizs tiszta gabona ízű, száraz, a csirkemell  jellegtelen ízhatású, amit a sajt íze sem tud kompenzálni. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Brokkoli krémleves levesgyönggyel
Étolaj 0,5 l
Tej 2,8% 0,5 l
Tejszín 0,5 l
Liszt 0,7 kg
Fekete őrölt bors 0,015 kg
Ételízesítő 0,05 kg
Só 0,1 kg
Brokkoli mirelit 2,55 kg
Levesgyöngy 1 kg

Sajtos csirkemell párolt rizzsel
Csirkemell filé 4 kg
Étolaj 0,5 l
Tej 2,8% 1 l
Tejföl 12% 0,5 l
Trappista sajt 1,5 kg
Liszt 1 kg
Fekete őröltbors 0,01 kg
Fűszerpaprika 0,025 kg
Só 0,05 kg
Fokhagyma 0,01 kg
Rizs 3 kg



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >