Baranya megye - 29. számú vizsgálat - Harkányi Óvoda Konyha
Baranya megye - 29. számú vizsgálat - Harkányi Óvoda Konyha
29. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Harkányi Óvoda Konyha
(7815 Harkány, Arany János u. 16.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,8 pont |
Menü:Brokkoli krémleves levesgyönggyel, Sajtos csirkemell párolt rizzsel
Mintavétel ideje: 2018. július 5.
Mintavételi alap : 140 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt
A főzőkonyha üzemeltetője:Harkányi Óvoda és Konyha
(7815 Harkány, Dankó Pista u. 7/1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Brokkoli krémleves levesgyönggyel (4 dl/adag)
Külső megjelenés: | Halvány-sárgászöld, opálos, híg lében zöld, a brokkoli virágra jellemző szemcsék, sárgarépafoszlányok és zöld fűszerszemcsék láthatók. A levesbetét 0,5 cm átmérőjű, aranybarna színű, gömb alakú, olajos felületű levesgyöngy. |
Állomány: | A leves híg, nem krémlevesre jellemző állományú, a levesgyöngy megfelelő állományú, roppanós, a levesben kellően visszapuhul. |
Illat: | Kevésbé intenzív, a brokkoli illata enyhén érezhető, a levesbetét illata jellemző, tiszta, harmonikus. Idegen illattól mentes. |
Íz: | A brokkoli íze kevésbé dominál, jellegtelen, üres, vizes ízű. Idegen íztől mentes. |
Sajtos csirkemell párolt rizzsel (7+ 20 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
A rizs tört fehér színű, hosszúkás alakú, pergős. 2 db jellemző alakú, sült csirkemell szelet tetején aranybarnára pirított olvasztott sajt látható. |
Állomány: | A rizs pergős, egyenletesen átfőtt, kissé száraz. A hús kissé száraz, emiatt nehezebben nyelhető, a sajt olvadt sajtra jellemző. |
Illat: | A rizs tiszta, semleges, gabona illatú, a hús illatát elnyomja a sajt jellegzetes illata. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A rizs tiszta gabona ízű, száraz, a csirkemell jellegtelen ízhatású, amit a sajt íze sem tud kompenzálni. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Brokkoli krémleves levesgyönggyel
Étolaj 0,5 l
Tej 2,8% 0,5 l
Tejszín 0,5 l
Liszt 0,7 kg
Fekete őrölt bors 0,015 kg
Ételízesítő 0,05 kg
Só 0,1 kg
Brokkoli mirelit 2,55 kg
Levesgyöngy 1 kg
Sajtos csirkemell párolt rizzsel
Csirkemell filé 4 kg
Étolaj 0,5 l
Tej 2,8% 1 l
Tejföl 12% 0,5 l
Trappista sajt 1,5 kg
Liszt 1 kg
Fekete őröltbors 0,01 kg
Fűszerpaprika 0,025 kg
Só 0,05 kg
Fokhagyma 0,01 kg
Rizs 3 kg