Baranya megye - 28. számú vizsgálat - Nagyharsányi Óvoda Kisharsányi Főzőkonyha
Baranya megye - 28. számú vizsgálat - Nagyharsányi Óvoda Kisharsányi Főzőkonyha
28. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Nagyharsányi Óvoda Kisharsányi Főzőkonyha
(7800 Kisharsány, Petőfi u. 25.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 12,2 pont |
Menü:Tejfölös karfiolleves, Borsos tokány tésztával
Mintavétel ideje: 2018. június 27.
Mintavételi alap : 340 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt
A főzőkonyha üzemeltetője:Kisharsány Község Önkormányzata
(7822 Nagyharsány, Petőfi u. 25.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tejfölös karfiolleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Sárgás színű, tejterméket is tartalmazó sűrített, opálos alaplében kockára vágott narancsos sárgarépa, fehér színű zöldség gyökérkocka, többnyire nagyméretű tört fehér színű, karfiolrózsa darab és csekély mennyiségű eperlevél tészta láthatók. A leves tetején kis mennyiségű zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne zöldfűszer levelek vannak. |
Állomány: | Az alaplé jellegzetes sűrűségű, a zöldségek átfőttek, némelyik gyökérzöldség fás. |
Illat: | A karfiol és a habarás illata dominál, nem tiszta illatú. Minden idegen szagtól mentes. |
Íz: | Jellegzetes karfiolos ízű, a tejtermék íze kevésbé érvényesül. A sóhasználat kissé túlzó. Minden idegen íztől mentes. |
Borsos tokány tésztával (8 + 15 dkg /adag)
Külső megjelenés: | Vajszínű fényes felületű orsótészta a köret. A hús habart, kissé kocsonyás, feketebors szemcséket tartalmazó szaftjában világos drappos-szürkés, a szafttal egyenletesen bevont húscsíkok (1x5 cm) és néhány füstölt szalonna darab látható. |
Állomány: | A tészta jól átfőtt. A szaft kocsonyás, csirizes, a hús nem egyenletesen főtt át, a nagyobb darabok rágósak. |
Illat: | A kitálalt étel erősen szalonna illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A tokányban a szalonna íze dominál. Kevésbé harmonikus. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Tejfölös karfiolleves
Borsos tokány tésztával