null Baranya megye - 28. számú vizsgálat - Nagyharsányi Óvoda Kisharsányi Főzőkonyha

Baranya megye - 28. számú vizsgálat - Nagyharsányi Óvoda Kisharsányi Főzőkonyha

Baranya megye - 28. számú vizsgálat - Nagyharsányi Óvoda Kisharsányi Főzőkonyha

28. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Nagyharsányi Óvoda Kisharsányi Főzőkonyha
(7800  Kisharsány, Petőfi u. 25.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 12,2 pont

 

 

Menü:Tejfölös karfiolleves, Borsos tokány tésztával

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 27.

Mintavételi alap : 340 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt

A főzőkonyha üzemeltetője:Kisharsány Község Önkormányzata
(7822 Nagyharsány, Petőfi u. 25.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tejfölös karfiolleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű, tejterméket is tartalmazó sűrített, opálos alaplében kockára  vágott narancsos sárgarépa, fehér színű zöldség gyökérkocka, többnyire nagyméretű  tört fehér színű, karfiolrózsa darab és csekély mennyiségű eperlevél tészta láthatók. A leves tetején kis mennyiségű zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne zöldfűszer levelek vannak.
Állomány: Az alaplé jellegzetes sűrűségű, a zöldségek átfőttek, némelyik gyökérzöldség fás.
Illat: A karfiol és a habarás illata dominál, nem tiszta illatú.  Minden idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes karfiolos ízű, a tejtermék íze kevésbé érvényesül. A sóhasználat kissé túlzó. Minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borsos tokány tésztával (8 + 15 dkg /adag)

Külső megjelenés: Vajszínű fényes felületű orsótészta a köret. A hús habart, kissé kocsonyás, feketebors szemcséket tartalmazó szaftjában világos drappos-szürkés, a szafttal egyenletesen bevont húscsíkok (1x5 cm) és néhány füstölt szalonna darab látható.
Állomány: A tészta jól átfőtt. A szaft kocsonyás, csirizes, a hús nem egyenletesen főtt át, a nagyobb darabok rágósak.
Illat: A kitálalt étel erősen szalonna illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: A tokányban a szalonna íze dominál.  Kevésbé harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tejfölös karfiolleves


Borsos tokány tésztával


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >