Baranya megye - 27. számú vizsgálat - Zsigmond Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Főzőkonyha
Baranya megye - 27. számú vizsgálat - Zsigmond Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Főzőkonyha
27. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Zsigmond Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Főzőkonyha
(7816 Harkány, Zsigmond sétány 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,9 pont |
Menü:Daragaluska leves, Lecsós csirkemáj rizs körettel
Mintavétel ideje: 2018. július 3.
Mintavételi alap : 220 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt
A főzőkonyha üzemeltetője: Centrumgastro Kft.
(7800 Siklós Kossuth tér 5.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Opálos, sárgás színű alaplében eltérő nagyságúra vágott nagyobb mennyiségű narancsos sárgarépadarabok, tört fehér karalábé és fehérrépadarabok, illetve jellemző színű zöldborsószemek láthatóak. A levesbetét vajszínű, változatos alakú, apróbb daragaluska. A leves alján szétfőtt daragaluska és zöldségtörmelék látható. Tetején apró zsiradékcseppek és petrezselyemlevél darabok láthatók. Az összetevők mennyisége és aránya megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek átfőttek, puhák, a daragaluska egyenletesen megfőtt. |
Illat: | Jellegének megfelelően érezhető a daragaluska és a zöldségek illata. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Kissé üres ízű, mivel a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül, így a zöldségek és a daragaluska harmonikus íze sem tud érvényesülni. Idegen íztől mentes. |
Lecsós csirkemáj rizs körettel (8 + 20 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Az alapanyagra jellemző, fehér színű, hosszúkás, kisebb csomókban összeálló rizsszemek alkotják a köretet. Pirospaprikától színezett, sötétbarna szaftban nem darabolt, többnyire egész barna felületű csirkemájak láthatóak. A szaftban csekély mennyiségben paprika és paradicsomhéj darab, fekete pontszerű borsszemcsék láthatók. |
Állomány: | A rizs jól átfőtt, puha, kissé csomós, kissé száraz. A máj kellően puha, jól rágható. A paprika és paradicsom jelenlétére néhány zöldséghéj darab utal. A szaft megfelelő sűrűségű. |
Illat: | A kitálalt köret a rizsre jellemző semleges gabona illatú. A lecsós csirkemáj illatában az enyhe lecsós illat mellett a fűszeres- májas illat dominál . Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A főtt rizsre jellemző gabona íz mellett a máj jellegzetes májas íze érződik kevésbé lecsós-paradicsomos jellegű. Idegen íztől mentes. |