null Baranya megye- 25.számú vizsgálat-INSZI 6. számú Idősek Klubja

Baranya megye- 25.számú vizsgálat-INSZI 6. számú Idősek Klubja

Baranya megye- 25.számú vizsgálat-INSZI 6. számú Idősek Klubja

25. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

INSZI 6. számú Idősek Klubja (7626 Pécs, Felsőbalokány út 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Tojásleves, Zöldborsófőzelék

pritaminos vagdalttal, Tejmentes buci

 

Mintavétel ideje: 2016.07.20.

Napi adag: 64 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast Mecsek Kft.

(7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás-barna opálos lé felületén kevés apró, fűszerpaprikától narancssárgára színezett zsírcsepp illetve fűszerpaprika szemcsék. A lében szürke tojásfoszlányok és petrezselyemlevél darabkák.

Állomány:

Hígan folyó lében puha tojásfoszlányok.

Illat:

Fűszertelen, jellegtelen, állott illat jellemzi. A tojáslé kissé kellemetlen, intenzív illata dominál.

Íz:

Jellegtelen, íztelen. Utóízben a petrezselyem íze érezhető.

Zöldborsófőzelék pritaminos vagdalttal (2,5 dl+15dkg/adag)

Külső megjelenés:

Sárgászöld színű sűrű főzelékalapban zöldborsószemek, illetve részben tört zöldborsódarabkák és petrezselyemlevél foszlányok.

6 cm átmérőjű 1-1.5 cm magas, piros, pritaminpaprika kockákkal dúsított barna színű húspogácsa. A vágásfelület barnás rózsaszínű, benne pékáru darabkák láthatóak.

Állomány:

A főzelékalap sűrű, a zöldborsó jól átfőtt, a héjdarabok érezhetők.

A vagdalt kérge roppanós, belül puha, jól átsült. A húsalapanyag teljesen pépesített, nem szemcsés állományú.

Illat:

A főzelék illata jellegének megfelelő, a zöldborsó és a petrezselyem dominál.

A vagdalt illatában intenzíven érezhető a pritaminpaprika illata.

Íz:

A főzelék túlédesített, de idegen íztől mentes.

A vagdaltban a pritaminpaprika íze dominál, de a pékáru íze is erős, elnyomja a hús és a fűszerek ízét

Tejmentes buci ( 1db/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 10x10x5 cm-es szabálytalan alakú, alul lapos, felül domború pékáru. A héja fent aranysárga színű, cserepes, az alján a sütőrács lenyomata illetve néhány koromszemcse látható.
A bélzet törtfehér, kisebb-nagyobb lyukak láthatók benne.

Állomány:

A bélzet laza, rugalmas, a héj visszapuhult, kissé nehezen rágható.

Illat:

Illata jellegzetes, gabonára emlékeztető, idegen illattól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Tojásleves

Tojás

Babérlevél

Liszt

Fekete őrölt bors

Fűszerpaprika

Őrölt kömény

Olaj

Vöröshagyma

Petrezselyemzöld (mirelit)

Fokhagyma (mirelit)

Pritaminos vagdaltpogácsa

Sertés lapocka

Tojáslé

Fekete őrölt bors

Fűszerpaprika

Olaj

Vöröshagyma

Fokhagyma (mirelit)

Pritamin paprika kocka (mirelit)

Buci tejmentes

Zöldborsó főzelék

Zöldborsó (mirelit)

Liszt

Ételízesítő (csökkentett sótartalmú)

Kristálycukor

Petrezselyemzöld (mirelit)

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >