null Baranya megye- 24.számú vizsgálat-Tett-Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor

Baranya megye- 24.számú vizsgálat-Tett-Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor

Baranya megye- 24.számú vizsgálat-Tett-Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor

24. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Tett-Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor (6776 Orfű, Széchenyi tér 5-6.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldségleves, Sertéspaprikás orsótésztával,

Uborka saláta

 

Mintavétel ideje: 2016.07.21.

Napi adag: 19 adag/ebéd

Főzőkonyha: Kapinya Béla

(7632 Pécs, Nagy Ferenc tér 7.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (4 dl/adag)

Külső megjelenés:

Narancssárga színű lében eltérő méretű zöldség darabok (karfiol, brokkoli, sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó, hagyma), levesbetétként lúdgége tészta. Tetején narancssárga zsírcseppek, alján fűszerszemcsék. Gazdag leves.

Állomány:

Hígan folyó lében jól átfőtt zöldségek, némelyik darab és a tészta kissé túlfőtt.

Illat:

Enyhén zöldséges, kevésbé intenzív, kissé ételízesítőre emlékeztető illat.

Íz:

Enyhén fűszeres, kissé sós, a zöldségek íze gyengébben érvényesül. Idegen íztől mentes.

Sertéspaprikás orsótésztával (14dkg+15dkg/adag)

Külső megjelenés:

Élénkpiros pörkölt lében kissé egyenetlen méretű, 2-3 cm-es, szabálytalan alakú, élénk rózsaszínű húskockák. A szaft tetején egybefüggő piros színű zsírfoltok láthatóak. A hús nagyjából jól tisztított, de egy-két zsírosabb darab található közte. A köret törtfehér színű, kissé töredezett orsótészta.

Állomány:

A hús jól átfőtt, rugalmasan puha. A szaft sűrű, jellegének megfelelő, de kissé zsíros. A tészta puha, de nem szétfőtt.

Illat:

Jellegzetes paprikás, hagymás. Idegen illattól mentes.

Íz:

Kellően fűszeres, paprikás, kissé zsíros. Összességében jellegének megfelelő, idegen íztől mentes.

Uborka saláta (6-8dkg/adag)

Külső megjelenés:

1-2 mm vastag karikára szelt, héjas uborka szeletek, némi átlátszó ecetes lében.

Állomány:

Friss, ropogós.

Illat:

Intenzíven savanyú, ecetes.

Íz:

Édes-savanyú, az édes íz utóízben sokáig megmarad. Nem harmonikus.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldségleves

Vegyes zöldség

Ételízesítő (sómentes)

Étolaj

Sertés paprikás

Sertés lapocka

Fűszerpaprika

Vöröshagyma

Tejföl

Liszt

Étolaj

Orsótészta

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >