Baranya megye- 23.számú vizsgálat-Nagydobszai Szivárvány Óvoda
Baranya megye- 23.számú vizsgálat-Nagydobszai Szivárvány Óvoda
23. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Nagydobszai Szivárvány Óvoda (7985 Nagydobsza, Hunyadi út 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.03.31. Napi adag: 48 adag/ebéd Főzőkonyha: Nagydobszai Szivárvány Óvoda Egységes Óvoda, Bölcsőde és Konyha (7985 Nagydobsza, Hunyadi út 1.) |
Fénykép nem készült |
Részletes érzékszervi minősítés:
Gombaleves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Enyhén opálos, pirospaprikától vöröses-pirosra színezett lében természetes színű, zöldségalkotók, sárgarépa, valamint szeletelt különböző méretű gomba, betűtészta van egybefőzve. |
Állomány: |
Jellegzetes, leve híganfolyó, a zöldségek kellően átfőttek, a gomba rugalmas, a tészta puha, nem szétfőtt. |
Illat: |
Jellegzetes, zöldséges, gombás, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, de kevésbé intenzív, minden idegen íztől mentes. |
Finomfőzelék (2,5dl/adag), Vagdalt húspogácsa (1db/adag)
Külső megjelenés: |
Halvány sárgásfehér színű szószban jellegzetes színű kockára darabolt sárgarépa, valamint zöldborsószemek láthatók. Apró fehér sűrítőanyag-szemcsék tarkítják. Egyik főzelékben egy darab kb. 1 mm vastag és 1 cm hosszúságú fa szálkadarab található. Feltéte kb. 5 cm átmérőjű gömbölyded, tetején sötétbarnára sült fasírtgolyó. Belseje vöröses-barna, apró fűszerszemcsék tarkítják. |
Állomány: |
A főzelék kellően sűrűn folyó, összetevői átfőttek. A hús kellően átsült. |
Illat: |
A fasírt jellegzetes, sült húsos, gyengén fűszeres, minden idegen szagtól mentes. A főzelék kevésbé harmonikus, kevésbé intenzív, savanykás, idegen szagoktól mentes. |
Íz: |
A fasírt jellegzetes, harmonikus, a főzelék kevésbé harmonikus, kellően sós, kissé savanykás, kevésbé édes, minden idegen íztől mentes. |
Alma (1szelet/adag)
Külső megjelenés: |
Ép, kerekded, kifejlett, érett, tiszta felületű, sárgáspiros cirombás héjú, halványsárga belsejű alma. |
Állomány: |
Lédús, még ropogós, kissé kásás. |
Illat: |
Jellegzetes, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Édeskés, kevésbé zamatos, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Gombaleves Bors Búzaliszt Fűszerpaprika Gomba Karalábé Olaj Petrezselyemgyökér Petrezselyemzöld (mirelit) Sárgarépa Só Vöröshagyma Zeller kocka (mirelit) Finomfőzelék Bors Búzaliszt Karfiol Olaj Petrezselyemgyökér Petrezselyemzöld (mirelit) Sárgarépa Só Tej Zöldborsó Vagdalt Bors Fokhagyma Fűszerpaprika Olaj Sertés, apróhús Só Tojás Vöröshagyma Zsemle Zsemlemorzsa
|