null Baranya megye- 23.számú vizsgálat-Nagydobszai Szivárvány Óvoda

Baranya megye- 23.számú vizsgálat-Nagydobszai Szivárvány Óvoda

Baranya megye- 23.számú vizsgálat-Nagydobszai Szivárvány Óvoda

23. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Nagydobszai Szivárvány Óvoda (7985 Nagydobsza, Hunyadi út 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Gombaleves, Finomfőzelék, Vagdalt húspogácsa, Alma

 

Mintavétel ideje: 2016.03.31.

Napi adag: 48 adag/ebéd

Főzőkonyha: Nagydobszai Szivárvány Óvoda Egységes Óvoda, Bölcsőde és Konyha (7985 Nagydobsza, Hunyadi út 1.)

Fénykép nem készült

Részletes érzékszervi minősítés:

Gombaleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, pirospaprikától vöröses-pirosra színezett lében természetes színű, zöldségalkotók, sárgarépa, valamint szeletelt különböző méretű gomba, betűtészta van egybefőzve.

Állomány:

Jellegzetes, leve híganfolyó, a zöldségek kellően átfőttek, a gomba rugalmas, a tészta puha, nem szétfőtt.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges, gombás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, de kevésbé intenzív, minden idegen íztől mentes.

Finomfőzelék (2,5dl/adag), Vagdalt húspogácsa (1db/adag)

Külső megjelenés:

Halvány sárgásfehér színű szószban jellegzetes színű kockára darabolt sárgarépa, valamint zöldborsószemek láthatók. Apró fehér sűrítőanyag-szemcsék tarkítják. Egyik főzelékben egy darab kb. 1 mm vastag és 1 cm hosszúságú fa szálkadarab található. Feltéte kb. 5 cm átmérőjű gömbölyded, tetején sötétbarnára sült fasírtgolyó. Belseje vöröses-barna, apró fűszerszemcsék tarkítják.

Állomány:

A főzelék kellően sűrűn folyó, összetevői átfőttek. A hús kellően átsült.

Illat:

A fasírt jellegzetes, sült húsos, gyengén fűszeres, minden idegen szagtól mentes. A főzelék kevésbé harmonikus, kevésbé intenzív, savanykás, idegen szagoktól mentes.

Íz:

A fasírt jellegzetes, harmonikus, a főzelék kevésbé harmonikus, kellően sós, kissé savanykás, kevésbé édes, minden idegen íztől mentes.

Alma (1szelet/adag)

Külső megjelenés:

Ép, kerekded, kifejlett, érett, tiszta felületű, sárgáspiros cirombás héjú, halványsárga belsejű alma.

Állomány:

Lédús, még ropogós, kissé kásás.

Illat:

Jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Édeskés, kevésbé zamatos, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Gombaleves

Bors

Búzaliszt

Fűszerpaprika

Gomba

Karalábé

Olaj

Petrezselyemgyökér

Petrezselyemzöld (mirelit)

Sárgarépa

Vöröshagyma

Zeller kocka (mirelit)

Finomfőzelék

Bors

Búzaliszt

Karfiol

Olaj

Petrezselyemgyökér

Petrezselyemzöld (mirelit)

Sárgarépa

Tej

Zöldborsó

Vagdalt

Bors

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Olaj

Sertés, apróhús

Tojás

Vöröshagyma

Zsemle

Zsemlemorzsa

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >