null Baranya megye - 20.számú vizsgálat - Deák Ferenc Általános Iskola Tálalókonyha

Baranya megye - 20.számú vizsgálat - Deák Ferenc Általános Iskola Tálalókonyha

Baranya megye - 20.számú vizsgálat - Deák Ferenc Általános Iskola Tálalókonyha

20. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Deák Ferenc Általános Iskola Tálalókonyha (7623 Pécs, Őz utca 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Kertész leves, Paradicsomos húsgombóc,

főtt burgonya,

 

Mintavétel ideje: 2016.04.28.

Napi adag: 340 adag/ebéd

Főzőkonyha: LATERUM Kft. Laterum Hotel

(7623 Pécs, Hajnóczy út 37.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Kertész leves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű, átlátszó, fényesen csillogó. Az alaplé arányos mennyiségű tésztát, különböző méretű zöldségeket, rostdarabokat és zöldfűszereket tartalmaz. A zöldségek szeletelése nem egységes, a répa és a zöldbab nem alaposan megtisztított. A fodros tészta jellegének megfelelő színű és alakú.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, tiszta. A komponensek nem egységesen átfőttek. A tészta enyhén túlfőtt, a zöldbab és a karfiol túlfőtt, szétesett. A zöldborsó kissé kemény maradt.

Illat:

Kevésbé intenzív, enyhe zöldségillat érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kissé jellegtelen, gyengén fűszerezett. Idegen íztől mentes.

Paradicsomos húsgombóc (2dl+10dkg/adag), főtt burgonya (15 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Eltérő nagyságú, sárgás és szürkés színű burgonya kockákat tartalmaz. Pirosas-narancssárgás színű, felületén apró zsiradékcseppek láthatóak. A húsgombóc szabályos alakú, világos színű, rizs és fűszerpaprika látható benne.

Állomány:

Kellően puha, rugalmas, jól átfőtt húsgombóc. A mártás sűrűn folyó, csomómentes. A burgonya kellően átfőtt.

Illat:

Jellegzetes paradicsomos illat érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Édeskés, savanykás ízű mártás. Összességében kellemesen fűszerezett, harmonikus íz világú. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Kertész leves

Olaj

Liszt

Száraztészta

Fekete őrölt bors

Ételízesítő

Gyökér

Karalábé

Sárgarépa

Vöröshagyma

Zeller

Karfiol (mirelit)

Petrezselyemzöld (mirelit)

Zöldbab, sárgahüvelyes (mirelit)

Zöldborsó (mirelit)

Húsgombóc

Sertés színhús

Tojás

Rizs

Őrölt fekete bors

Vöröshagyma

Paradicsomos mártás

Olaj

Liszt

Kristálycukor

Vöröshagyma

Sűrített paradicsom konzerv

Főtt burgonya

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >