null Bács-Kiskun megye - 43. számú vizsgálat - Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Otthon Főzőkonyha

Bács-Kiskun megye - 43. számú vizsgálat - Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Otthon Főzőkonyha

Bács-Kiskun megye - 43. számú vizsgálat - Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Otthon Főzőkonyha

43. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Otthon Főzőkonyha
(6200 Kiskőrös, Szűcs József u. 12.)

A menü minősítése:

NEM FELELT MEG 6,6 pont

 

 

Menü: Karalábéleves, Sült hurka, Sült kolbász, Burgonyapüré, Vegyes vágott savanyúság

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. szeptember 6.

Mintavételi alap: 370 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: idős korosztály

Főzőkonyha üzemeltetője:
Magyarországi Baptista Egyház
(1068 Budapest, Benczúr u. 31.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Karalábéleves (5 dl/adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától narancsosra színezett, fehér, a sűrítésből származó szemcséket tartalmazó opálos alaplében megfelelően tisztított, közel azonos méretűre kockázott narancsos színű sárgarépa, jellemző színű karalábédarabok és törtfehér színű gyökérzöldség darabok láthatók.  A levesbetét fehér színű, rombusz alakú tészta. Az alaplében zöldfűszer darabok találhatók, tetején nagy mennyiségben narancsos színű zsiradék látható.
Állomány: A leves kissé híg, az összetevők kissé túlfőttek.
Illat: Jellemző, a karalábé illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kissé jellegtelen a karalábé és a sárgarépa íze nem elég intenzíven érezhető.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sült hurka, sült kolbász, burgonyapüré (13 + 40 dkg/adag)

Külső megjelenés: A második fogás 1 db sült véreshurka és 1 db sültkolbász burgonyapürével tálalva. Az egyik adag burgonyapürében hangyát talált az érzékszervi bíráló. Idegen, undort keltő anyag miatt az érzékszervi bírálat nem lefolytatható.
Állomány:  
Illat:  
Íz:  

 

 

 

 

 

 

 

Vegyes vágott savanyúság (10 dkg/adag)

Külső megjelenés: Zöld színű csemegeuborka-, piros színű paprika-, narancsos színű sárgarépa- és vajszínű káposzta-csíkok láthatók egyenletesen elkeverve. Jól tisztítottak közel azonos méretűek, arányuk megfelelő.
Állomány: Megfelelő állagú, kissé roppanós, nem kemény.
Illat: Jellemző, az ecet illata mellett enyhe kénes szag érezhető.
Íz: Ecetes-savanykás, de enyhe, kénes utóíz érezhető.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 338 adagra:

Karalábéleves
Olaj 2,37 liter
Tejföl (20%) 6,77 kg
Liszt 2,37 kg
Levestészta 3,38 kg
Feketebors (őrölt) 0,034 kg
Fűszerpaprika (csemege) 0,34 kg
Só 1,01 kg
Ételízesítő 0,68 kg
Csontleves por 6,77 kg
Burgonya 28,97 kg
Petrezselyemgyökér (mirelit) 13,52 kg
Karalábé (mirelit) 13,52 kg
Petrezselyemzöld (mirelit) 33,8 kg
Sárgarépa (mirelit) 13,52 kg

 

Sült kolbász
Sütni való kolbász 20,28 kg

 

Sült hurka
Májas hurka 33,8 kg
Olaj 2,37 liter

 

Burgonyapüré
Sütő margarin 2,03 kg
Tej (2,8%) 30,42 liter
Só 0,85 kg
Burgonya 96,57 kg

 

Vegyes vágott savanyúság

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >