null Bács-Kiskun megye - 38. számú vizsgálat - Baja Marketing Kft. 4.Telephely

Bács-Kiskun megye - 38. számú vizsgálat - Baja Marketing Kft. 4.Telephely

Bács-Kiskun megye - 38. számú vizsgálat - Baja Marketing Kft. 4.Telephely 

38. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Baja Marketing Kft. 4.Telephely 
(6500 Baja, Petőfi S. u. 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,2 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Sajtos halfilé, rizibizi, Kovászos uborka

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. augusztus 30.

Mintavételi alap : 50 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Baja Marketing Kft.
(6500 Baja Szentháromság tér 3.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Paradicsomleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: A paradicsomlevesre jellemző, élénkpiros színű, opálos alaplé tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek. A levesbetét vajszínű betűtészta, mennyisége az alapléhez képest megfelelő. Néhány hagymadarab is található benne. Étvágygerjesztő megjelenésű.
Állomány: A leves megfelelő sűrűségű, homogén. A levesbetét megfelelően átfőtt, egy-két szem túlfőtt.
Illat: A paradicsomlevesre jellemző, édeskés-savanykás illatú.  Idegen illattól mentes.
Íz: A paradicsomlevesre jellemző, savanykás-édeskés, de kissé gyenge ízhatású. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos halfilé, rizibizi (15 + 25 dkg/adag)

Külső megjelenés: A második fogás 2 db, kb. tenyérnyi nagyságú (8x6cm-es), szabálytalan alakú, 2-3 mm vastagságú halszelet, rápirított élénksárga színű sajtszelettel a tetején. A halhús drappos színű, sötétebb barnásvöröses foltokkal tarkítva. A köretként tálalt rizibizi hosszúkás formájú, túlsúlyban törtfehér, de sárgás-barnás szemeket is tartalmazó rizs és jellemző színű zöldborsó keveréke. A húson és a köreten is apró, zöld és narancssárga színű, feltehetően ételízesítőből származó fűszerszemcsék láthatók.
Állomány: A rizs pergős, kissé száraz, a zöldborsó megfelelően puha, átfőtt. A hal megfelelően átsült, de a sötétebb-zsírosabb és a gerinc melletti "inasabb" részen nehezebben rágható. A halhúsra jellemző szerkezetű, halszálkát nem tartalmaz. A sajt olvadt sajtra jellemző, nem száraz, nem vizes, nem gumiszerű.
Illat: A pangasius halra emlékeztető halhús jellegének megfelelően semleges, enyhén hal illatú, a sajt illata érezhető, a rizs főtt gabona illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A halhús semleges ízét nem sikerült fűszerezéssel karakteresebbé tenni, a sajt kissé savanykás íze érezhető. A köretben a borsó enyhe íze mellett, a főtt gabona íze dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovászos uborka (1 darab/adag)

Külső megjelenés 1 db, kb 10x2 cm nagyságú, olívazöld színű, göbös felületű kovászos uborka a savanyúság.
Állomány Az uborka héja kissé kemény, harapáskor roppan, némelyik belseje kissé üreges.
Illat Aromás, inkább savanykás illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz Enyhén savanykás, de jellegzetes aromás, kissé túlerjedt. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Paradicsomleves
Sűrített paradicsom püré 5,7 kg
Liszt 1,5 kg
Vöröshagyma 1,5 kg
Kristálycukor 2,0 kg
Étolaj 0,5 l
Tészta 1,5 kg
Mirelit petrezselyem zöld 0,2 kg

Rizi-bizi
Rizs 10 kg
Jódozott só 0,25 kg
Mirelit zöldborsó 3,5 kg
Étolaj 1 l
Mirelit petrezselyem zöld 0,2 kg

Sajtos halfilé
Sajt 3 kg
Harcsa 12 kg
Folyékony margarin 0,75 l

 



 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >