null Bács-Kiskun megye – 33. számú vizsgálat – Baja Marketing Kft. 5. Telephelye

Bács-Kiskun megye – 33. számú vizsgálat – Baja Marketing Kft. 5. Telephelye

Bács-Kiskun megye – 33. számú vizsgálat – Baja Marketing Kft. 5. Telephelye

33. számú vizsgálat –  (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Baja Marketing Kft. 5. Telephelye
(6500, Baja Petőfi Sziget 2.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 10,7 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, Rántott sertésszelet rizibizivel,
Vegyes saláta, Vaníliás puding

 

 

Mintavétel ideje: 2017 június 22.

Mintavételi alap : 290 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 év

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (3 dl/adag))

Külső megjelenés: Élénk mályvaszínű, barnás fűszerszemcséket tartalmazó alaplében közel azonos méretűre darabolt sárgásfehér almadarabok, vöröses meggyszemek és szilvadarabok találhatók megfelelő és arányos mennyiségben. A gyümölcsök egy része szétfőtt, így több gyümölcsfoszlányt is tartalmaz.
Állomány: Gyümölcslevesre jellemzőnél sűrűbb, homogén, csomómentesen sűrített alaplében a sűrítésből származó, tejtermékre utaló fehér szemcsék láthatóak.  A gyümölcsök nagy része, az almakockákat kivéve szétfőtt, málló. Néhány magházdarabot tartalmaz, ami miatt rágási maradék képződik.
Illat: A fahéj és a szegfűszeg illata enyhén érződik nem elég intenzív illatú, savanykás illat jellemzi. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kevésbé édes, citromra jellemző savanykás-kesernyés-karcos íz, és a fahéj és a szegfűszeg íze dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Rántott sertésszelet rizibizivel (30 + 15 dkg/adag)

Külső megjelenés: Két darab, kb 9x 9 cm nagyságú, jellemző hússzelet formájú, nagyon változatos vastagságúra klopfolt ( 0,2 cm-től a 0,5 cm-ig), aranybarnára sütött panírral hiánytalanul fedett rózsaszínes metszésfelületű hússzelet köreteként rizibizit kínálnak. A rizs törtfehér színű, jellemző, hosszúkás alakú, pergős, több tört szemet tartalmazó, a borsószemek töppedtek, zöldek, matt felületűek, petrezselyemzöldet elszórtan tartalmaz.
Állomány: A rizs pergős, kissé száraz, nem egyenletesen főtt meg, kemény szemeket is tartalmaz, a zöldborsó túlfőtt, lisztes állományú. A hús kellően átsült, kissé száraz, egyenetlenül, néhol "hajszálvékonyságúra" klopfolt, néhol inas. A panír a húshoz jól tapad, kissé visszapuhult.
Illat: A rizibizi kissé jellegtelen, fűszerszegény illatú, enyhén kozmás-állott szagú. A rántott hús jellemző illatú, de inkább a sült panír illata érződik. Idegen szagtól mentes.
Íz: A rizibizi fűszerszegény, jellegtelen, enyhe kozmásságra-állottságra emlékeztető utóíz érezhető. A hús kissé sós, enyhén zsíros érzetű a panír miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegyes saláta (15,2 dkg/adag)

Külső megjelenés: Vékony csíkokra szelt fehér káposzta, karikára szeletelt héjas uborka, cikkekre szelt paradicsom, karikázott sárga színű zöldpaprika látható halvány pirosas tiszta felöntőlében. A paprikatermés barna növényi részt tartalmazó csúcsrésze is bele van vágva a salátába. Összességében tetszetős, színes megjelenésű, de kissé összeesett.
Állomány: A zöldségek roppanósak, de némelyik kissé felpuhult. Az uborka és a káposzta vékonyra a paprika és paradicsom vastagra szelt.
Illat: A paradicsom és a savanyú felöntőlé illata dominál. Idegen illattól mentes.
Íz: Savanyú íz dominál, a són, az eceten és a cukron kívül más fűszer jelenléte nem érződik. A zöldségek íze még érezhető, összességében harmonikus ízhatású. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanília Puding (1,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Pudingra jellemző megjelenésű, világossárga színű, felülete sötétebb színárnyalatú. Felülete selymes fényű. Néhol légbuborékokat tartalmaz.
Állomány: Jellemzőnél sűrűbb állományú, kocsonyásan rezgő, kissé krémes, csomómentes.
Illat: Enyhe vaniliára jellemző illatú,  idegen illattól mentes.
Íz: A vanília íze gyengén érezhető, kesernyés utóízű, kissé por ízű.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Gyümölcsleves
Gyümölcskeverék mirelit 40 kg
Kristálycukor 6 kg
Citromlé 1,5 l
Fahéj 0,07 kg
Szegfűszeg 0,07 kg
Keményítő 1,5 kg
Tejföl 12% 15 l
Só 0,033 kg

Rántott sertészelet
Sertés karaj 39,4 kg
Liszt 6 kg
Tojás 180 db
Zsemlemorzsa 7,5 kg
Étolaj 30 l
Só 0,6 kg

Rizibizi
Rizs 23 kg
Zöldborsó mirelit 23 kg
Petrezselyemzöld 1,5 kg
Só 0,35 kg

Vegyes saláta
Fejes káposzta 30 kg
Sárgarépa 7 kg
Zöldpaprika 4,5 kg
Paradicsom 4,5 kg
Uborka 4, 5kg
Ecet 4,5 l
Só 0,35 kg
Kristálycukor 4,5 kg

 



 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >