null Bács-Kiskun megye – 31. számú vizsgálat – Csepregi GastroFood Szolgáltató Kft. – Felsőszentiván

Bács-Kiskun megye – 31. számú vizsgálat – Csepregi GastroFood Szolgáltató Kft. – Felsőszentiván

Bács-Kiskun megye – 31. számú vizsgálat – Csepregi GastroFood Szolgáltató Kft. – Felsőszentiván

31. számú vizsgálat –  (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Csepregi GastroFood Szolgáltató Kft.
(6447 Felsőszentiván, Rákóczi u. 81.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 12,1 pont

 

 

Menü: Lebbencsleves, Rakottkarfiol, Meggyes rétes

 

 

Mintavétel ideje: 2017 június 21.

Mintavételi alap : 67 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Lebbencsleves (3 dl/adag))

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától színezett narancsos színű opálos alaplében egyenetlen  kb. 1,5x1,5x1,5 cm-től az egészen apró nagyságú méretűre darabolt, nem zsírjára sütött, bőrös szalonna,  barnás színűre pirított, néhol töredezett  fodros nagykockatészta, kb 0,5 cm-es nagyságú narancsos színű sárgarépa kockák, és törtfehér fehérrépakockák, héjától nem jól tisztított , egyenetlen méretű vajsárga újburgonyakockák láthatók. Tetején sötétpiros színű nagyobb mennyiségű zsiradék látható.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, megfelelő sűrűségű, a zöldségek túlfőttek, mállók, a burgonya nem egyenletesen főtt meg, a tészta nem puhult vissza, a szalonna zsírja nem kisütött, a nehezen rágható összetevők (szalonnabőr, burgonyahéj), rontják az élvezeti értéket.
Illat: A hagyma és a zsiradék illata dominál a zöldségek (sárgarépa-burgonya) illata mellett. Kissé fűszerszegény. Minden idegen szagtól mentes.
Íz: A hagyma és a zsiradék íze elnyomja a zöldségek ízét. A szalonna füstölt íze érezhető. Minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakottkarfiol  (20 dkg/adag)

Külső megjelenés: A 7x7x8 cm-es, megközelítőleg szabályos (hasáb) alakban tálalt, rakott étel a főfogás. Egy réteg sárgásfehér karfiol, egy réteg törtfehér színű rizs és egy réteg szürkésbarnás színű darálthúsréteg alkotja, aminek felületét egyenletesen bevont, enyhén sült tejfölréteg fed. Metszéslapján a rétegek jól látszanak.  A rizs mennyisége dominál a többi alkotóhoz képest.
Állomány: A rizs  mennyisége a húshoz és karfiolhoz képest aránytalanul sok.  A hús egyenletesre darált, rugalmasan puha, nem zsíros, nem száraz, rágási maradékot nem ad. A rizs pergős, kissé száraz, de egyenletesen megfőtt,  a karfiol puha, szétfőtt.
Illat: Savanyú illat dominál, a karfiol illata enyhén érződik. Fűszerszegény. Idegen illattól mentes.
Íz: A karfiol erősen savanyú ízű, a fagyasztóban sokáig tárolt összetevőre jellemző. A kis mennyiségben jelen lévő hús harmonikus ízét elnyomja a tejföl és a karfiol savanyú íze. Fűszerszegény.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meggyes rétes (7dkg/adag)

Külső megjelenés: 8 x 8 x 2 cm rombusz alakú, hártyavékony tésztából hajtogatott rétes. A külső rétege világosbarnára sült, belül a meggytöltelék jellemző meggypiros színű.
Állomány: Tészta kívül sült, kissé visszapuhult, alja ropogós. A meggy mennyisége aránytalanul kevés a darához képest, ami ragacsossá teszi a tölteléket.
Illat: Édeskés, savanykás, a meggy és a sült tészta illata harmonikusan érződik.  Minden idegen szagtól mentes.
Íz: A gríz íze dominál, a meggy savanykás íze érezhető, kissé zsíros ízhatású. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 20 adagra vonatkoztatva:

Lebbencsleves
Vöröshagyma 1 kg
Fűszerpaprika 0,3 kg
Burgonya 0,8 kg
Petrezselyemzöld 0,04 kg
Só 0,008 kg
Sárgarépa 0,2 kg
Petrezselyemgyökér 0,2 kg
Tészta 0,2 kg
Kolozsvári szalonna 0,06 kg
Zöldpaprika 0,16 kg
Paradicsom 0,16 kg
 

Rakottkarfiol
Karfiol 4 kg
Sertés comb 1,2 kg
Étolaj 0,12 l
Vöröshagyma 0,12 kg
Fokhagyma 0,006 kg
Tejföl 1% 0,6 l
Só 0,008 kg
Rizs "A" 0,6 kg
Zöldpaprika 0,12 kg
Paradicsom 0,12 kg
 

Meggyes rétes
Meggy 1,6 kg
Kristálycukor 0,4 kg
Búzadara 0,2 kg
Réteslap 6,4 db
Étolaj 0,16 l
Fahéj 0,008 kg

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >